Magyarországi személyi edzőkre tényleg nem érdemes hallgatni? A magyar sporttudomány el van maradva a fejlett országok mögött?
Értem. Az a gond csak, hogy ez a kérdés a testépítés rovatban van. Az meg nem olimpiai sportág, még akkor se ha létezik olyan, hogy Mr. Olimpia. Az meg megint más kérdés, hogy sport-e egyáltalán a testépítés? Ne menjünk bele...
Szóval lehet, hogy te olimpikonokat felkészítő edzőkre gondoltál, állami olimpia edzők címszó alatt de ők nem relevánsak ez a kérdés alatt.
Te most összehasonlítottál egy olimpiai bajnok edzőjét egy átlagos edzővel? Ez nevetséges ne haragudj.
Mindenhol vannak jól és kevésbé jól képzett szakemberek. A magyarok amúgy elég jó helyezéseket szoktak elérni, pl az évenkénti megrendezésre kerülő személyedző világbajnokságon, különféle kategóriákban.
Az a kritérium, hogy tudni kell mi az a GPP? :D :D :D
Amúgy a személyi edző réteg tényleg eléggé felhígult és alapvetően én általánosságban azt látom, hogy Magyarországon a legtöbb szakma sajnos alulmarad a színvonalat tekintve más, fejlettebb országokhoz képest. Egyszerűen a szakmai alázat, a versenyképesség és az innováció nem erőssége ennek az országnak. Egy csomóan még angolul sem tudnak (tehát alapvető információforrásokhoz nem jutnak hozzá).
De nyilván vannak kivételek, biztos vagyok benne, hogy itt is szoktak válaszolni olyan emberek, akik amúgy személyi edzők és valóban értik is, hogy mit miért csinálnak.
Igen, Magyarországon még mindig elavult módszerek szerint edzenek.
Pl a bokszolókat is futtatják, ez nyugaton már nem divat. Teljesen más kondícionáló edzést csinálnak ott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!