Melyik nyújtó gyakorlat a legjobb?
Szerintem ezek a leghatékonyabbak:
Béka (a belsőcombjaid úgy vannak, mint spárgában, de térdtől lefelé hajlítod a lábad úgy, hogy az derékszöget zárjon be a comboddal. A combjaid pedig végig egy vonalban legyenek. Ezt variálhatod úgy, hogy egyszer az egyik, utána a másik lábad nyújtod ki, végül pedig mindkettőt. Néha én így megyek bele angolba, szerintem kíméletesebb mint terpeszből beleereszkedni)
Falnál fekve, amennyire csak tudod engedd le a lábaid spárgába, és figyelj arra, hogy a feneked ne távolodjon el a faltól. (Ennél akár lábsúlyokat is használhatsz) Másik verzió, hogy leülsz a fallal szemben és annyira közel nyomod magad terpeszben, amíg megy.
Terpeszülésnél először az egyik lábadhoz hajolsz úgy, hogy az alsó vállad a lábad előtt legyen, a mellkasod pedig a plafon felé nézzen, majd egyenes háttal ráfordulsz a lábadra. Ez mehet másik oldalra is, utána pedig középre, szintén figyelj arra, hogy a hátad egyenes legyen (inkább az legyen a cél, hogy a hasadat közelíted a föld felé) , valamint a térdeid végig a plafon felé nézzenek. Én nyújtás végén negatívba szoktam rakni, ez akkor is jól jön, ha még nincs spárgád. Nem kell túl nagy emelvény, elég egy vastagabb könyv is elsőre. Hirtelen most ennyi jutott eszembe, remélem valamennyire tudtam segíteni:)
Én mindig Anna McNulty videóival nyújtok, nekem nagyon beváltak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!