Szeretnék edzőterembe menni, viszont félek egy picit... Mit csináljak?
17l vagyok és még sohasem voltam konditeremben. Egy pár hónapja elkezdtem itthon edzeni, de most már kéne a súly hogy tovább fejlődjek.
Félek,hogy kinéznek az emberek, azért mert nem jól/kevés súllyal csinálok a gyakorlatokat, és nem akarom hogy lássanak szenvedni
Nem tudom hogy mikor adják oda az eszközöket...
Elég alacsony vagyok,és félek hogy emiatt nézünk hogy mit keresek itt.
Baràtnőmmel mennénk, viszont ő nem veszi ezt olyan komolyan mint én, ő elvan magával.
Inkább keressej egy másik edzőtermet ahol kevesebben vannak? De akkor valószínűleg a barátnőm nélkül kéne mennem
Nem járok terembe.Szerintem 2fő csoport van.Aztán vannak még különféle alcsoportok,de ebbe nem megyek bele.Majd egy szakavatottabb kijavít,vagy bővebben leírja.
Szval van,aki edzeni jár oda.És nem azért,hogy azzal b..a el a drága idejét,hogy azt lesegesse,mikor jön egy új arc,és mekkora a bicepsze.
Leedz,és elmegy a dolgára.
Ezek a számbavehető ,valamirevaló tagok.Szívesen segítenek is,ha van rá idejük.De ne rohangálj hozzájuk mindenért,mert azt nem szeretik.Mint mondtam céltudatosan,hatékonyan edzenek,idejük pont annyi,amennyi kell,hogy megcsinálják,amiért mentek.
A másik része a divatból,szórakozásból,beazélgetni,cirkuszolni,ricsajozni járok csapata.
Nomost pont azokat kell lexarnod,mert semmi jelentőségük nincs.
Nem szempont egyik sem,és a szavuk kb a kinézetükkel egyenlő,azaz nulla..
Így végsősoron semmitől sem kell tartanod.
Majd jön válaszló,aki sokkal konpetensebb ebben, konkrétan x terembe jár, esetleg bővebb tanácsot ad
Senki nem fogja nézni, hogy mekkora súllyal edzessz
Általában a férfiak körében téma, hogy ki mekkora súllyal edz,a nőkkel nem szoktak foglalkozni csak a feneküket lesik
De én láttam már átlagos magasságú lányt 80 kilóval guggolni rúddal ami nem semmi,az már egy férfit is megizzaszt
Szerintem ha a barátnőd nem veszi komolyan, te meg komolyan akarod venni, akkor ne vele menj.
De amugy, még ha fiú lennél, akkor se érdekelne senkit, hogy mennyivel edzel, a haverjaidon kívül. A lányokról meg mindenki tudja, hogy nem bírnak el annyit, mint egy férfi.
De törekedj magadhoz képest minél nagyobb súlyokra, akkor jön a fejlődés lányként is
Szia!
Tapasztalatból mondom, hogy rengeteg félreértés, előítélet él a fejekben a konditeremmel kapcsolatban.
Először is, nem mindenki fejbúbig kigyúrt Schwarzenegger a teremben, még ha sokan azt is hiszik :) Valójában mindenféle testalkatú és korosztályú embert látni a termekben: vékony, duci, átlagos, izomagyú bodybuilder, stb. :D Ahány ember, annyiféle célja is lehet a terembe járásnak. Van, aki határozott céllal jár: fogyna, tömegelne, de van, aki csak testmozgás gyanánt, vagy megszokásból.
Szóval lényeg a lényeg, senki nem veled lesz elfoglalva.
Súlyokból sem véletlenül van a legkisebbtől a bivaly-súlyokig. Kezdők, vagy idősebbek nyilván nem fognak nekiugrani egyből a 20-as kézisúlynak. (Egyébként sokkal többet ér, ha kis súllyal de helyesen végzel egy gyakorlatot, mintha tripla akkora súlyt dobálgatsz).
Harmadszor, azért pláne nem fog kinézni senki, ha helytelenül végzel egy gyakorlatot. (Sőt, gyakran segítenek is). De ha megteheted, kereshetsz akár egy edzőt is, vagy előtte neten utánajársz a helyes gyakorlatvégzésnek. Youtube-on jó szemléltető videókat találsz.
Ja, és egy normálisabb teremben azért általában jut elég hely/eszköz mindenkinek belátható időn belül...De ha emiatt aggódsz, lesd ki googlen a kevésbé forgalmas időszakát a teremnek és akkor menj le.
Sok sikert! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!