Melyek a legjobb fehérjeporok? 22L
Már több éve benne vagyok az edzésbe, csak mindig szüneteket hagytam ki. Azonban most egy ideje megint nagyon komolyan veszem. Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy minden ilyen "Mű" dolog nélkül is lehet izmot építeni vagy fogyni, ezért ezekkel a véleménnyekkel nem sokra megyek a kérdésemet illetően.
Fehérjét szeretnék venni, azonban abba egyáltalán nem vagyok tájékozott, hogy melyik márka a jobb, hatásosabb, és azokon belül is mely készítmény lehet jó. Egyébként 22 éves nő vagyok, jelenleg csak BioTeches L-carnitin folyadékot fogyasztok kardió edzés előtt, azonban nem szeretnék izmot sem veszteni. Milyen fehérjét ajánlotok így elsőnek? Két félét néztem, ezek mennyire lehetnek jók?
(próbálok tejmentesen étkezni)
Én azt mondom fehérje ügyileg felejtsd el a biotechet és scitecet.
Borzasztó drágák és semmivel nem jobb minőségűek.
Nutriversumot és Gymbeamet teljes szívvel tudom ajánlani bár én tejsavó fehérjét használok de minden termékükkel megvagyok elégedve most a Gymbeamre nagyon rákattantam.
Igen, én is valami ilyet hallottam. Csak még azt, hogy a minősége rosszabb is mint más márkáknál. De az l-carnitin jól bevált.
A fehérjék között, mint ahogy mondtad a tejsavó fehérje, mekkora a különbség? Vagy van jelentősége annak, hogy milyen fajta?
Ha nem vagy érzékeny a tejre én mindenféleképpen tejsavó fehérjét vennék.
Hogy is mondjam a 'tejsavó' az alap fehérje és ennek a legjobb a felszívódása. Én még soha nem próbáltam növényi fehérjét és nagy valószínűséggel nem is fogok szóval én erről nem tudok neked véleményt mondani. Nutriversumból próbáltam az összes tejsavó fehérjét mind jó de felesleges költeni bőven jó a sima koncentrátum (whey pro). Gymbeamtől szedem most a Just Wheyt imádom ezt is.
Nincs legjobb,mert akkor mindenki azt venné.
Van az agyonreklámozott drága,és van a sima zacskós olcsóbb.
Van,ami izlik valakinek,van ami meg nem.
Kinek,mi a fő szempont.
Én Stillmast használok.Izre nem jön be,de az nem érdekel.
Árba nekem teljesen megfelel,ugyanazt tudja ,mint a 3*drágább.
Elsődlegesen tejsavót ajánlok.Ebböl választhatod az izolátumot,vagy amelyik szimpatikus.
Megmondom őszintén én különbséget nemigazán éreztem a sima,az izolátum,és a hidrolizált között.
Ez azért van így,mert a rendes táplálkozásod döntő,nem pedig az a két,három kanál zsiros,vagy zsirtalan por.
Vegyünk alapul egy 180 centi magas férfit, ha neki van egy 80 kilós zsirmentes testömege, az már a naturál max közelében van nagyon, ezt szorozzuk be 2-vel,tehat 160 gramm fehérje elég lesz neki, de nagyon max 200, ha 2,5-tel szorzunk. Akkor szerinted neked nőként mennyi fehéjrére van szükséged a zsírmentes testömegedre, ráadásul úgy, hogy fele annyi tesztoszteron sincs benned, mint egy férfiban?
De a kérdésre válaszolva, nekem ami iz, emészthetoség, oldódás szempontjából a legjobban tetszett, az a 100% whey professional volt. Bár ez sokaknak túl édes és sokalják az árát. Egyébként ezek a furán olcsó fehérjék, nem azert olyan olcsók, mert nincsenek agyonreklámozva, és nem akarnak átverni. Szimplán az van ilyen esetekben, hogy szar a minőség,és ez nem olyan egyszerű, hogy a tejsavó pl, az tejsavó, és kész. Számtalán dolog van, ami meghatározza egy fehéjre minőségét.
Izomépítés és a veszteség elkerülése a célom.
Igen, azért írtam ki a kérdést, mert a tudásom a fehérjékről szinte a 0-val egyenlő, mert eddig mindig anélkül edzettem, viszont most egy kicsit gyorsabb és látványosabb eredményt szeretnék, természetesen normális keretek között. Szóval nem szeretném agyon nyomatni, és csak arra hagyatkozni, csak egy kis segítségként szeretném.
Alapból nem vagyok érzékeny a tejtermékekre, de jópár éve igyekszem kerülni a tejtermékeket, szóval ha ebből is van jó alternatíva, akkor annak jobban örülök.
Az íze nekem sem számít, illetve az ára is csak annyira, hogy pl ha az egyik fehérje nagyon drága, a másik meg olcsóbb, de a kettő kb ugyan azt tudja, akkor nyilván elég az olcsóbb is. A márka se érdekel ebből a szempontból, ha az adott termék jó.
A válaszokat köszönöm, mindegyik hasznos volt számomra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!