Miért van az köztudatban, hogy testépítőknek kötelező fehérjét szedni, mert csak akkor fognak tudni izmosodni, holott ez nem igaz? (saját tapasztalat)
En tojas feherjet meg nem probaltam, altalaban draga es allitolag rossz ize van.
En a Biotech Vegan proteinbol a bananost kostoltam az teljesen jo.
Egyebkent meg annyit hozzatennek hogy egy novenyi feherjenek sosem lesz olyan az aminosav profija mint az allati eredetunek. Ezert nem ajanljak.
Az előállításához szükséges technológia.
Amúgy igen, a növényi fehérjék sokkal rosszabbul hasznosulnak, mint az állati eredetűek sajnos.
Ehetsz rizst borsóval, de annyira magas a ch tartalmuk, hogy szinte elenyészik mellette a fehérje. Akkora mennyiséget kellene belapátolnod, ami már embertelen. Ezért vannak a porok. Én ugyan eszek húst, de néha inkább feltúrbózok pár más ételt plusz fehérjével, mert nem bírok és nem is akarok ennyit megenni. Sajnos nekem extrém intolerancia miatt csak a rizsfehérje maradt. Nem a legjobb, de kiegészítőnek jó.
A natúrt párom rendelte edzőjén keresztül, szóval sajnos nem tudok linket adni hozzá. És nincs is már meg a doboza, mert mikor kevesebb lett, áttöltöttük egy kisebb üvegbe. Az én ízesítettem pedig sima bioteches.
nem kell annyira komolyan venni, amit a fórumok hobbigyúrósai és más testépítők „szakértők” mondanak.
testvérem úgy izmos (és fejlődik folyamatosan), hogy kb. 1 g/tskg fehérjét visz be, többet meg sem tudna enni. a 100-120 g fehérje borzasztóan sok a legtöbb embernek. ja, és amióta nem eszik cukrot, kenyeret, azóta fejlődik igazán. gyanítom azért, mert ezek gyulladáskeltő kaják, amik rontják a felszívódást.
de mondok még jobbat: minimális fehérjét viszek be, mert utálom a húst, ráadásul glutén- és tejérzékeny vagyok, azóta fejlődök (minimális edzés és rengeteg biciklizés mellett), mióta kevés húst és 0 búzát, tejterméket eszek. ergo a vékony embereknek azzal kéne kezdeni, hogy utánajárnak, hogy nem érzékenyek-e vmilyen kajára, nem rögtön 2 pofára zabálni a fehérjét, ahogy a gyúrósok tanácsolják. kíváncsi vagyok a „a genetikailag vékony” hardgainerek közül hánynak van vmilyen érzékenysége. (már csak azért is, mert egyre rosszabb magasabb gluténtartalmú kenyereket árulnak).
„inkább nem is számolgatom, mert csak azon agyalnék”
a tápanyag-számolgatás röhejes és teljesen értelmetlen, ha nem vagy profi versenyző.
egyébként meg a 2-nek igaza van: a gyúrósok többsége alig ért a témához. „rengeteg fehérje, csirkerizs, porok, kevés zsír” stb. nem vagyok meggyőződve arról, h bármelyik is lenne értelme.
a táplálkozáshoz alig értenek, de kíváncsi vagyok, hány %-uk figyel arra, h mennyi ideig tart egy ismétlésük..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!