Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez komoly, hogy egyesek most...

Ez komoly, hogy egyesek most telepakolt szatyrokat meg vizespalackokat emelgetnem?

Figyelt kérdés

Vagy ez csak valami rossz vicc a "szósöl médián"? Ugye ez csak clickbait és senki nem gondlja komolyan, hogy ezzel lehet adaptációkat kiváltani?

Lehetne edzeni saját testsúllyal, annak sokkal több értelme van, na persze nehezebb is. Ha minimális súlyt és/vagy pár erősebb gumiszalagot beszerez az ember és van egy kis biomechanika tudása vagy legalább testtudata, akkor le tud edzeni mindent, lábat is.

Ebből is jól látszik a fitneszvilág egy nagy része még mindig nem tud elszakadni ettől a badibulderes, pumplágatós, izolálgatós agyrémtől.

2020. márc. 25. 17:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát vicces szerintem főleg, az tetszett amikor a csávó 2x10kg műanyag szatyorral evezett, ahelyett, hogy húzodzkodna egyszer az életemben, de hát az izom nem nő saját testsúlyos bohóckodástól:DD
2020. márc. 25. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én kizárólag a legmagasabb szinvonalú svédacélból készült korongokat vagyok hajlandó emelgetni! Egy szintet azért kellene tartani!
2020. márc. 25. 23:32
 3/6 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem semmi gond nincs a súllyal megpakolt szatyrokkal. Ha valaki eddig "testépítőként" edzett, akkor miért ne edzhetne továbbra is úgy? Nincs előírva, hogy mostmár terem nélkül csak a fegyencedzés létezik. Mellesleg azt hozzátenném, hogy nagyon sok poweres van, akik szintén nemtudnak leedzeni, mert bezárt a termük, és/vagy nincs otthon elegendő súly/pénzügyi háttér. Plusz ha valaki 240+-al guggol, felhúz, és 150+-al nyom fekve, és elkezd saját súllyal edzeni, akkor egy idő után hamar elfog menni az erőszint(húzódzkodás kivétel). Valaki írta, hogy a saját testsúlytól elkezd fejlődni az ilyen... Na ne vicceljünk már... 1-2 hónapig lehet jön fel némi izom, ameddig újként fogja fel a tested, de addig az erőszinted lemegy szépen a béka segge alá. Egy ilyen mértékű átállás arra lenne jó, hogy ne szokj el az edzéstől másra nem. Összegezve: Szerintem igenis kellenek a nehéz súlyok annak, aki eddig is azokkal edzett, és lényegtelen, hogy hogyan oldja meg magának a dolgot.

Remélem normális kommentek fognak érkezni ezután is.

2020. márc. 26. 01:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Báttya a sitten is úgy edzenek
2020. márc. 26. 06:06
 5/6 anonim ***** válasza:
58%

1:

Mesélj, hogy lehetne húzódzkodni el lakásban, ahol nincs erre alkalmas rúd?

2020. márc. 26. 08:19
 6/6 A kérdező kommentje:

Azért mert a szatyor oldalra, előre emelgetése, evezés vele meg bicepszezés vizespalackkal az olyan, aminek nincs reális célközönsége. Ha valaki nem tud megcsinálni 15 fekvőtámaszt vagy 10 húzódzkodást, annak teljesen felesleges izolálgatni egy-két korrektív gyakorlaton kívül de az már inkább gyógytorna. Tehát ha eddig is így edzett csak kézi súlyzóval az azt jelenti, hogy szarul edzett. Egy testépítő versenyző, akinél nagyobb szerepe van az izolálásnak az meg úgy is megoldja, hogy le tudjon edzeni valahol...

A nagysúlyos felhúzást és guggolást nyilván nem lehet kiváltani. Ha van egy kevés súly, akkor az izomtömeget fent lehet tartani, és gumiszalaggal gyakorolni a mozgást, ez jobb mint a semmi, sőt annál is jobb mintha szatyrot raknál a lábadra és úgy hajlítgatnád a térded...

2020. márc. 26. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!