Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tricepszre homlokraengedés....

Tricepszre homlokraengedés. Ki, hogyan csinálja?

Figyelt kérdés

Megnéztem néhány videót,és elolvastam cikkeket is.Az egyikben ténylegesen a homolokra engedi a rudat,és a feknyomás poziciójából fentröl engedi,a másikban meg kifejezetten felhivja a figyelmet,hogy az elnevezés is téves,ugyanis a rudat a fej mögül kell indítani,és nem is kell a mell fölé vinni,hanem szögben tartva a karodat,kell könyökböl kiegyenesíteni.

Most akkor melyik a jobb,vagy helyesebb?

Ti hogy csináljátok?

2020. márc. 3. 07:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Utóbbi a helyes. Többi az kombinált mell-tricepsz gyakorlat, ahol a karnyújtást áthúzással ötvözöd. Sokan szeretik azt is, szerintem érdemes szétszedni és helyesen végezni mind a kettőt.
2020. márc. 3. 08:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, én pl. kifejezetten szeretem az áthúzást rúddal csinálni, jobban érzem mint egykezes súlyzóval. Előző voltam.
2020. márc. 3. 08:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Masodik, de ne egyenesitsd ki a karod teljesen. Igy a 90 fok megmarad, de vegig dolgozik az izom, a legfelso szakaszaban is.
2020. márc. 3. 08:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a 90 fok nincs meg, (azaz a könyököd "előre néz"), akkor a gyakorlat mozgástartományának a felső 10-20%-án sincs ellenállás.

Az "egyenes karos" (ahol a karod 90 fokos szöget zár be a paddal) verziónál a "tetején"(ahol épp nyújtva van a karod) már nincs ellenállás.

A "szögben tartott"(ahol "hátrafele néz" a könyököd) verziónál viszont van ellenállás nyújtott karnál is, így utóbbi nagyobb stimuláció, a tricepsznek viszont az, hogy a karod hátrébb került nagyobb sérülésveszélyt okoz a vállnál. (az izületek a mozgástartományuk határán a legsérülékenyebbek)

Egyéni döntés, hogy ki melyiket választja.

2020. márc. 3. 09:42
 5/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszi a válaszokat.

Akkor a 2verziót fogom csinálni.

2020. márc. 3. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem ilyen egyszerű az, hogy hogyan néz ki egy szabályosan végrehajtott gyakorlat. Más lehet a testfelépítésünk, és így a gyakorlat kivitelezése is máshogy fog kinézni. Pl, vannak emberek, akiknek hosszú alkarjuk van rövid felkarral, és vannak, akiknek rövid alkarjuk, hosszú felkarral és még számtalan dolog van, ami befolyásolhatja azt, hogy hogy néz ki a megfelelő végrehajtás. Ezért hülyeség az, hogy belekényszerítik magukat az emberek számukra természetellenes poziciókba, mert tévesen az van beléjük verve, hogy az a helyes végrehajtás és annak, minden esetben úgy kell kinéznie. Persze, ezt ne keverjük azzal, mikor mobilizációs problémák miatt nem tudjuk helyesen végrehajtani a gyakorlatot.
2020. márc. 3. 12:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

10 éve edzek.

Csináltam mindkettőt néha váltogatom.A rudakat is cserélgetni szoktam de van amikor egykezessel végzem a gyakorlatot.

Te is végezd változatosan a gyakorlatokat de tartsd szem előtt elsősorban hogy melyik neked a kényelmesebb és a hatékonyabb (tehát ahol érzed hogy az izom jobban dolgozik).

Ne erőltesd magad bele egy olyan testhelyzetbe ami nem jó számodra.

Ha mindkettő variáció fekszik akkor nyugodtan váltogasd.

Semmi hátrányod nem lesz belőle.

2020. márc. 3. 20:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is.Igyekszem változtatni és ügyelni az izületekre is.Eddig az elsőt csináltam,de valahogy nem volt meg az érzet.Azaz az utosók nehezen mentek,de mintha az egész karom lett volna nehezebb,magán a tricepszen alig éreztem vmit.
2020. márc. 4. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!