Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi idő alatt lesz erősebb...

Mennyi idő alatt lesz erősebb a testem?

Figyelt kérdés

Elég gyenge vagyok, viszont pár hete elkezdtem edzeni. Nem a látszatra megyek, inkább szeretnék erősödni. Annyira, hogy azért a saját testsúlyomat meg tudjam tartani. Nehezen megy a fekvőtámasz is (bár, mintha már egy picit könnyebb lenne mióta csinálgatom) Jelenleg 55 kiló vagyok, 174 cm magassághoz.

21/L

2020. febr. 12. 23:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha folyamatosan végzel gyakorlatokat, néhány hónap után is már erősebb leszel.
2020. febr. 13. 22:09
 2/2 cseppszi válasza:

Próbáld meg 2 naponta csinálni ugyanazokat a mozdulatokat szériában. A 2 naponkénti edzés jobban fejleszti az izokat mint a naponkénti, mert van idejük kipihenni a fáradságot és a terhelést. Ha úgyérzed kevés a 2 nap tarthatsz 3 napot is időnként pihit. A széria azt jelenti hogy kényelmesen elfáradásig mozgatsz egy izomcsoportot. Csak pont addig amig nem érzel feszülést , fájdalmat vagy erős fáradságot. Utána kis pihenő, majd másik izomcsoport. Mondjuk felülés, guggolás és fekvőtámasz kombó. Mindig csak fáradásig csinálj egy mozdulatsort , majd ha pihentél kicsit utána a következő. Ezekből csinálj úgy 3-5 sorozatot - ahogy neked jó. Mérjed az időt is meg hogy mennyit tudtál megcsinálni kezdésnek. 2 hónap után Alsó hangon 10 % os javulás szokott lenni még legyengült 70 év felettieknél is ezzel a módszerrel. Fiataloknál akár 30 % vagy attól több is lehet a javulás.

(Tudományos Akadémiai teszt alapján mondom)

2020. febr. 20. 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!