Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ectomorf bajtársaim, nektek...

Ectomorf bajtársaim, nektek nem okoz gondot a váll edzése?

Figyelt kérdés
1.9 méter magas vagyok. A végtagjaim aránytalanul hosszúak a testemhez képest. Többek között a váll okoz problémákat. Sok mindennél már növelném a súlyokat, de a vállam miatt nem lehet. Tippek jó váll eddzésre? Az úszás segíthetne, a súlyzós edzés mellett?
2020. febr. 7. 13:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
edzésvolumen növelése
2020. febr. 7. 14:07
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Némelyek azt állítják hogy az ektomorf típus nem létezik. Jogy bárki lehet akármilyen izmos. Én 184 centi vagyok sose voltam több mint 65 kiló. Néha kevesebb. Mondjuk nekem felszívódási zavarom is van. Amúgy nekem se sok vállizmom van, meg hátizmot is nehezen építek. De ha aránylag jó eroben vagy akkor szerintem nem akkora gond ez. Én ha kell elcipelek 80 kilót.
2020. febr. 7. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem fejlodik a vallad vagy vallserulesed volt es azert nem fejlodsz? Nem olyan tiszta.

Ha egeszseges a vallad akkor ugyanavval a sullyal, ugyanannyi ismetlessel, noveld a sorozatot, majd az ismetleszamot, mielott a sulyt noveled, igy szerintem jobban fejlodsz.

Pl: 20kg-al nyomsz vallbol 3x6ot

Eloszor 4 sorozat 6 ismetlesre mesz fel, majd 5 sorozat 6 ism.

Majd 5x7,5x8,5x9 stb egesz 10-12ig.

Miutan megy legalabb 10 ism akkor novelsz sulyt 20rol 22,5re

2020. febr. 7. 15:04
 4/5 anonim ***** válasza:

186 cm vagyok.

Hasonló a helyzet.

Több edzés.Nagyobb intenzitással akár 6 ismétléstől az 50-100ig is és rengeteg idő...

2020. febr. 7. 20:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem számít. Én évek óta alig vállazom és nem befolyásol. A komoly hátedzések mennek hátulsó deltára, ahogy a mell edzés elülső deltára. A középső rész néha kap 1-2 gyakorlatot, de csak a mihez tartást végett. Amúgy kutyát sem. Kinézetre nincs elmaradva a többitől, illetve mivel egy csomó gyakorlatban szinergista ezért erőben se hátráltat.

Javaslom, a hasonló edzésmódszert. Inkább többet edzés mellre és hátra.. azok majd hozzák a vállat. Amúgy egy vállból nyomás/arnold/cuban Press és egy oldalemelés bőven elég vállra.

2020. febr. 7. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!