Felhúzásnál hogy orvosolható ez a probléma? Nálatok van ilyen?
Ugye szumó felhúzó vagyok,tehát szűken fogom a rudat.A probléma az lenne,hogy a rúdon középen van az a rész ami nem recés,hanem sima,krómozott.Ami amúgy fogalmam sincs miért van így.
Itt látszik.A fogásnál pont ezen a részen fognám meg a rudat,de az a baj,hogy ez a sima rész nagyon csúszik és a magnézia sem segít.Konvencionális felhúzásnál pl sokkal könnyebb megfogni a rudat emiatt.
Muszáj az optimálisnál szélesebben fognom a rudat,de emiatt meg a kezem nekiütközik a térdemnek és instabil lesz a felhúzás is.Vagy pedig gurtnit kell használni,hogy optimális szélességben meg tudjam fogni.
Egyáltalán miért ilyenre csinálják meg ezeket a rudakat?
De én erőemelő akarok lenni
Szoktam gurtnival,de kell erősödjön a fogásom is.Vegyes fogást használok,de mondom ,az a krómozott rész csúszik mint az állat.
Keress olyan termet, ahol nem ilyen csili-vili rúd van.
Pont a napokban szembesültem én is ezzel a problémával egy új helyen.
Ez guggoló rúd, azért mart ott.
Szumóhoz gurtni. Kellemetlen, de ha ilyen terveid vannak akkor külön érdemes odafigyelni a fogás erősítésére. Én törülközővel lógok. Feldobom valahova aztán a két lelógó véget megmarkolom külön külön és lógok. Rohadt nehéz. Ha nagyon nem megy akkor lehet sima húzódzkodó állványon is lógni. Akár egy kézzel is. Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy egy idő után így is úgy is elhagyja a fogás erősségedet a maxod felhúzásban. Szóval szinte tényszerű.
Ez így nem igaz. :D A felhúzó, erőemelő rúd között a rücsizés hosszában nincs különbség, csupán annyi hogy a felhúzó rúd középen egyáltalán nem rücsis.
Szumónál is közel ugyan az a fogásszélesség mint konvencionálisnál, nem kell szűkebben fogni. Bő vállszélesség. Ha szűken fogod, nem jól csinálod. Egy ilyen rúddal simán lehet szumóban húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!