Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Itt van valaki aki ténylegesen...

Itt van valaki aki ténylegesen tesépítő?

Figyelt kérdés

Nem rég használom a gyakorit így nem tudom, de ahogy olvasgatom a kérdéseket és válaszokat úgy látom mintha a legtöbb ember még csak nem is edz komolyan.

Vagy éppen most kezdett edzeni 1-2 éve és már profi dietetikus, kineziológus ként írja a válaszokat, aki mellékesen jobban tud mindent mint bármely személyiedző.

Van rengeteg troll. Pl: Egyik nagyon okoskodó kommentelővel beszéltem, akiről kiderűlt hogy csak 20 éves és amúgy csak 2-3 éve edz, de minden válaszban úgy adta elő magánt mintha minimum IFBB pro magyar bajnok lenne.

Stb...

Meg ahogy látom vagy egy vékony réteg aki ténylegesen hobbi szinten testépít, de ők is inkább a munka mellett, már +5 éve lejár a konditerembe és szépen halad, de amúgy mélyebben nincs köze a testépítéshez.

Ennek ellenére kb minden kérdésben látom, hogy vagy a kérdező vagy a válaszoló testépítőnek nevezi magát, amit az adott kontextusban mindig nehezen elhihető.

Szóval tudtok tényleges testépítőről aki hasznája az oldalt? Aki már szimpadra is állt valaha vagy éppen már nagyban készül az első versenyére és reálisan versenyezni is fog?

(Én is a teljesen más munka mellett már 10 éves konditerembe járók köréhez tartozom. Nem vagyok testépítő, csak úgy edzek és időnként néha a diétám is olyan ha motiváltabb vagyok)

2019. dec. 13. 15:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
13%
Komoly testépítő vagy edz vagy kalóriát számol, nem pedig gyakorizik szerintem 🙂
2019. dec. 14. 08:54
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
Montez volt 1-2 versenyen, valóban hobbi testépítő volt, de állt szinpadon kíváncsiságból, fotót is mutatott róla.
2019. dec. 14. 10:26
 13/20 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy meg rossz a megközelítés.. aki nem profi kártyás, de évek óta építi a testét az nem testépítő...

Akkor aki nem éri el a dan fokozatot és nem lesz edző, az nem cselgáncsozó?

Vagy akit nem sponzorál valami hatalmas multi cég, hanem saját költségen terepmotorozik 10 éve? Az nem nevezheti magát motorosnak?...

Esetleg az olyan mint én, aki kisgyerek korom óta kajakban ülök, az a hobbim, szenvedélyem a mai napig, de pár tini versenyt leszámítva soha semmi eredményem nem volt, és nem is akartam, akkor én nem vagyok kajakozó?

2019. dec. 14. 10:31
 14/20 anonim ***** válasza:
31%
13. Így igaz,te kajakozol, de nem vagy kajakozó , az előbbi egy tevékenység, az utóbbi egy munka.
2019. dec. 14. 11:31
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor egy hobbi sportoló se nevezze magát meg a sport neve alapján amit űz.

Innentől nincs futó, kerékpáros, triatlonos, úszó, jógázó stb amatőr. Csak aki pénzt keres vele, a többi ne merje így nevezni magát!

2019. dec. 14. 12:38
 16/20 A kérdező kommentje:

13#

Amiről te beszélsz az hobbi testépítés. Még csak nem is amatőr testépítés. Lehet maximálisan úgy próbálsz viselkedni mint egy profi, ugyan annyit edzel, úgy eszel stb...

Ettől még hobbi testépítő vagy, mert hobbi szinten csinálod. Ahogy elkezdesz versenyezni máris amatőr vagy és meg kapod a pro kártyádat akkor tényleges testépítő, de szerintem már az amatőr is nevezheti annak magát.

2019. dec. 14. 19:13
 17/20 anonim ***** válasza:
93%
En csak akrobatikus rock and rollt tolok, de azt ifbb elite pro szinten🤭
2019. dec. 14. 20:09
 18/20 anonim ***** válasza:
91%
Kepesek voltak lehuzni 20% ra a kommentem :D valahogy elore tudtam :D De nem igazan szamit, mert aki tud, az tud, a tobbi meg csak okoskodik, szazalekok vagy elismeres ide vagy, oda. :)
2019. dec. 15. 11:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Igen ez egy jó kérdés hogy mikortól hívhatod magad testépítőnek, kajakosnak, teniszezőnek stb. Főleg a testépítés érdekes téma, mert ez az egyetlen sport amit ha hobbi szinten csinálsz is egy teljes más életmódot tudsz ezáltal folytatni, és igen vannak jópáran akik dolgoznak, soha nem versenyeztek de mégis ez a legfontosabb az életükben. Végülis aki heti 4-5x letol egy rendes testépítő edzést, tényleg odafigyel a kajára, ha kell tömegel ha kell szálkásít, tápkieg stb. joggal hívhatja magát annak bár tény hogy kicsit furán hangzik ha valaki így hivatkozik magára miközben mondjuk géplakatos főállásban.

Egyébként meg nem árt tudni hogy Magyarországon SENKI nem él meg abból hogy testépítő. A szponzorálásból meg a nyereményekből max egy minimálbér jöhet ki havi szinten szerintem, vagy talán annyi se, minden nagy testépítőnk dolgozik valamit leginkább személyi edzést tart vagy más vállalkozást csinál, pl terem tulajdonos stb.

2019. dec. 15. 15:40
 20/20 anonim ***** válasza:
A tanácsadásról a véleményem pedig, hogy persze viccből szoktuk mondani hogy sose hallgass nálad kisebbekre de az igazság, szomorú de az, hogy nincs egyenes arányban a tudás, hozzáértés és a testépítésben elért eredmény (kinézet vagy helyezések). Amikor kezdtem akkor közel egy évig erről szólt az életem, totál kattant voltam, és elképesztő sok tudást olvastam-hallgattam-néztem össze, meg persze figyeltem magam is a gyakorlatban. Aztán volt hogy kimaradt egy év, és totál összeestem, de a tudás megmaradt még ha már nem is látszott rajtam. Amivel aztán könnyebb volt visszatérni.
2019. dec. 15. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!