Érdemes görkorcsolyát vennem azért, hogy többet gyakoroljak, hogy menjen a jégkori? Sajnos a munkámból adódóan heti egy alkalommal tudok elmenni edzésre.
Egyesek azt mondják, a görkori és a jégkori egészen más, én meg azt mondom, olyan nagy különbség azért nincs köztük. Mindkettőnél az egyensúlyon van a lényeg, mindkettő hasonló gyakorlatokat kíván meg.
Én görkorizok naponta-kétnaponta átlag 20km-t, jégen utoljára januárban voltam, de jövő héten tervezem, hogy megint elmegyek, és kipróbálom hogy ott mit ér a koris tudásom.
Ja, igen! Ha megtanultál megállni és haladni, akkor a következő amit megtanulsz, az a fékezés legyen!! Ez jégen is fontos, utcán pedig pláne, ha csak nem akarsz az első útba kerülő kocsi alá kerülni.
Erősen javasolt megtanulni használni legalább a kori gyári fékjét, a T-féket és a powerslide-ot.
Szerintem nagyon jól kiegészítik egymást.
A mozgáskultúra hasonló.
Kicsit más arányban dolgozza meg az egyes izomcsoportokat.
Mondjuk görkorival felejtsd el a "vetődős" akciókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!