Snowbordozásra lehetőség?
Sziasztok!
Soha életemben nem snowboardoztam, viszont szeretném kipróbálni, tudtok valamilyen lehetőséget rá? Magyaroszágon hol lehet, hol érdemes? 47-es lábam van bakancsot honnan tudnék szerezni?
Nem szeretnék sok pénzt kidobni egy egyszerű kipróbálásra, mivel a vértesbennem nagyon lehet :)
Van olyan helység ahol lehetne bérelni mindent, és pálya is adott? :)
Köszi szépen! Hali!
15/f
Pl. az eplényi síaréna (Intersport Síaréna Eplény) számodra szerrintem megfelelő lenne, mert itt vannak a kezdők számára gyakorlópályák is és lehet hódeszkát is kölcsönözni és még este is lehet síelni :
[link] sipalyak-es-felvonok
[link] szolgaltatasok/esti-sieles
[link] arak/felvono-jegyarak
[link] nyitvatartas
[link] szolgaltatasok/kolcsonzes
Webkamerák:
Megközelítés (GPS): 47.21377° É 17.92976° K
Kipróbálni ki lehet, de első alkalmat nagyon élvezni nem fogod...
Ahoz kell 4-5 alkalom, (egy jó boardozóval karöltve mégjobb) amire elkezded élvezni.
Szóval ha van kedved persze próbáld ki, de nehogy elvegye az első alkalom a kedved az egésztől. Nagyon jó sport egyébként, én imádom. 3 év aktív síelés után próbáltam ki. Ha 47 es a lábad akkor széles board fog kelleni erre figyelj oda ha esetleg később vásárolnál. Ha lelóg nagyon a sarkad, lábújjad csúnyákat eshetsz...
Sok sikert és kitartást kívánok ehez a gyönyörű sporthoz!
Ma voltunk síelni, hódeszkázni az eplényi síarénában. A jegypénztártól a négyüléses Audi Sport felvonóval mész fel (hódeszka kézben), majd az A7-es pályán jössz le, mert a kezdő hódeszkásoknak ez a pálya felel meg. Ez kék jelzésű, jó széles pálya, az Intersport kétüléses felvonó látja el. Itt van lehetőség a kezdők számára a hódeszkát kézben vinni a felvonóhoz. Ilyenkor be kell ülni középre és a deszkát a térdeden keresztbe fektetni (vigyázni kell, hogy ne szálljon be valaki a másik ülésbe, mert akkor problémás lehet a deszkával való kiszállás). Odafönt a kiszállás előtt a jobb oldalra kell húzódni (a deszkát a bal kezeddel fogod), majd miután gyorsan kiszálltál, kicsit előre szaladsz, aztán jobbra a palánkhoz simulsz, hogy el tudjon menni melletted az ülőke, majd jobb kézzel a palánk után következő kerítésbe esetleg megkapaszkodva mész tovább (itt elég meredek az az 1-2 méteres szakasz, lehet, hogy szükség lesz a kapaszkodásra). Aztán vigyázz, mert ha lejár a jegyed, akkor innen, a felvonó elejénél nem tudsz lemenni a parkolóba és fel kell gyalogolnod egy darabon, vagy a felvonókezelők megengednek egy ráadást.
Máskülönben ma (szerdán), annak ellenére, hogy kiváló időjárás volt és a hóviszonyok is kitűnőek voltak, a kétüléses felvonó csak olyan 25 %-ra volt kihasználva (állítólag a hétvégén - szombaton, vagy vasárnap, vagy ünnepnapokon olyannyira foglaltak, hogy alig síelsz valamit a sorbanállás miatt).
Körülnéztem, hogy hol lehetne még síelni. A mátraszentistváni sípálya (Mátraszentistván Sípark) is jónak néz ki, ennek a csúcsa 800 méter magasan van (az eplényi 506 m magas volt). Ez a plusz 300 méter sokat jelent, itt tovább lehet síelni, mint Eplényben, mert jóval később olvad a hó. Itt is van egy ülőkés felvonó (ami egy kezdő hódeszkásnak mindenképp jól jön), kék pályák és az árak is valamivel jobbak, mint Eplényben:
Az ülőkés felvonó 4 személyes:
Sípályák:
A 2-es fekete pálya mellett megy föl az ülőkés felvonó és aztán a 4-es és az 5b kék pályákon lehet lejönni hozzá (1050 m). Ezen az átlagos lejtés 12,5 %, ami kb olyan, mint Eplényben az A7-es kék pályán.
Éjszakai síelésre is van lehetőség, este 21:00-ig.
Webkamera:
Megközelítés (GPS): 47.925055° É 19.86879° K
Itt még jelenleg is lehet síelni, hódeszkázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!