Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » 21 évesen meg lehet tanulni...

21 évesen meg lehet tanulni síelni? Ott megtanítanak?

Figyelt kérdés

Úgy szeretnék elmenni a barátommal, főként a táj és hangulat miatt. De sílécet eddig csak fényképen láttam.

Nem akarok törésekkel hazajönni.

2017. dec. 12. 13:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy abszolút tehetségtelen, ami 21 évesen igencsak ritka, akkor egy jó oktatóval nulláról három nap alatt élvezhető szintre lehet megtanulni síelni, felvonózni, kék pályán viccből lejönni tudni fogsz. De persze nem a hüttében kell eltölteni az időd nagy részét. Még egy-két nap, és a piros pályán is le fogsz tudni lassan de biztonságosan jönni. Ha a barátod tanítgat, akkor nem biztos hogy ilyen meredek lesz a tanulási görbéd.
2017. dec. 12. 13:54
 2/10 A kérdező kommentje:

Hát akkor érdemes lesz belevágni, azt hiszem :)

Max. az ovisokkal csúszok párat. Azért vannak csúnya balesetek, amit hallani.

2017. dec. 12. 14:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Tényleg egészen gyorsan meglehet tanulni ha van tehetséged!!!!!

Egyrészt nem gáz ha valaki az ovisokkal csúszik, szóval ne kezdj el menőzni néhány jó csaj előtt :D!

Mert abból vannak a balesetek, mivel az elején nem tudsz megállni!!

Néhány nap alatt max annyira tudod élvezni hogy hóekében mész le ://

2017. dec. 12. 22:28
 4/10 A kérdező kommentje:
Lány vagyok. Úgy a barátom, hogy a párom :)
2017. dec. 12. 22:29
 5/10 anonim ***** válasza:

az elso amit megtanitottak nekem az hogy hogyan kell elesni serulesmentesen, mert amikor nem tudsz megallni, akkor a legjobb modszer, hgy elesel, de azt tudni kell hogyan (es hol), hogy ne tord ossze magad

egyszer (Franciao.ban) eltevedtem es elindultam a fekete palyan lefele, 2x 3x biztos eldobtam magam mert olyan durvan felgyorsultam, hogy az ilyedsegtol elfelejtettem mindent amit addig tanultam a sizesrol es jobbnak lattam inkabb 'elesni' :D

ha amugy most abszolut mozgasnelkuli eletet elsz, ajanlom, hogy utazas elotti hetekben kezdj el valami enyhe sportot, mert eleg komoly allokepesseg kell hozza

ha amugy sportolsz, akkor nem kell kulonosebb felkeszules, talan kicsit tobb kitores, guggolas, stb.

mi az akkori munkank miatt napi 10-15 km-t bringaztunk elotte, ugyhogy fel sem tunt az igenybevetel ami az izmaimat illeti, de mentalisan abszolut lefarasztott.

jo szorakozas!

2017. dec. 15. 01:43
 6/10 anonim ***** válasza:

Az 5 ös hozzászóló nagyon jókat írt fogadd meg a tanácsait.

Én 31 évesen tanultam meg , vagyis akkor kezdtem el, mert ezt akár életed végéig tanulhatod , szépen síelni hatalmas tudomány , és még akkor a szűz hóban történő síelésről nem is beszéltünk...

Na de maradjunk a te esetednél!

Szóval azt tudnod kell hogy el fogsz esni ,meg fogod ütni magad , ez tuti! Tehát ezt el kell fogadni! Mindenki így kezdi, ha félsz elesni az nem jó ,mert el kell ha nem tudod kontrollálni már, és akkor megállsz. Ilyenkor megúszod egy kis huppanással, de ha nem esel el és felgyorsulsz, na akkor csúnyán el fogsz perecelni....ilyenkor törik kéz , láb... Tehát a legfontosabb hogy tudj elesni!

Jó lenne egy oktató is , ugyanis akkor sokkal gyorsabban megtanulnád!

De barátoktól is kaphatsz pár tippet, meg egyébként magadnak kell ráérezni, a lényeg hogy menni ,menni ,menni,menni, 2-3 nap után senki sem lesz síbajnok! Ugyanis min 3 nap kell mire ráérzel, és mersz menni, na ezután jönnek majd a nagyobb esések :) de ne félj ez természetes!

Én most kezdtem el a snowbordozást is épp a napokba , estem keltem , átáztam ,átfáztam, de a végére összejöttek a fordulások és alig várom a következő alkalmat :D

2017. dec. 16. 18:09
 7/10 anonim ***** válasza:

2.valaszoló vagyok

Kb 4-5 évesen kezdtem el tanulni, úgy hogy apukám a lába közé vett aztán néha elengedett, hogy menjek....

9-10 évesen mentem el először oktatóhoz ahol megtanultam nagyon jól síelni nekem egyszer nem tanítottak meg hogy ,,hogyan kell jól elesni" mivel ilyen nem létezik....

Nem lehet kiszámítani, inkább csak reménykedni!

Azért volt jo hogy ilyen korán kezdtem mert mostmár egyáltalán nem félek a sebességtol, nekem van egy barátom aki máig nem tudta ezt legyőzni és meg mindig fel a pályán.

Szóval inkább csak ne ess el nem kell ezt gyakorolni...

2017. dec. 18. 16:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves szikszalag ne beszélj hülyeségeket légyszi...

Igenis fontos hogy ha nem uralja az ívet és csak gyorsul gyorsul akkor el kell egyszerűen dőlni oldalra és kész, így megáll és nem száguld be mondjuk a fák közé jobb esetben , rosszabban nem esik le egy szakadékba....

Próbáljunk olyan tanácsokat adni amik nem sodorják bajba a kérdezőt. Köszönöm.

2017. dec. 19. 00:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves névtelen válaszoló!

Ezért is javasolják rengetegen hogy amíg nem áll biztosan a lécen (nem uralja) ne menjen gyorsan, nem tudom mennyire tudsz síelni de nem olyan egyszerű csak úgy ,,eldőlni" a pálya közepén, az emberek ilyenkor bepánikolnak és általában csak nekimennek valakinek vagy valaminek, jobb esetben nem okoznak súlyos sérüléseket!

2017. dec. 21. 22:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves szikszalag, kérdésedre válaszolva erőss haladó szinten. Most kezdtem el már a szűzhóban való síelésbe belekóstolgatni.

Azt mondod ne menjen gyorsan a kezdő, hát pont ez az amit ő nem tud. Nem tud fékezni, nem tudja kontrollálni, megijed ha úgy érzi túlságosan felgyorsult, pont ezért kell tudatosan ilyenkor elesni és nem pánikolni. Fejben meg kell legyen hogy ha túl felgyorsulok, nem tudom már kontrollálni akkor inkább dőlljek el oldalra, és megállok, kész.

De csak annyit ajánlok, rengeteg segítség van neten is úgy mint youtube, és szöveges leírások. Olvassa el a kérdező, nézzen pár videót, ha már oktató nem lesz fogadva, így kap egy kis elméletet mit is kéne csinálni. Többek között szinte mindenhol megemlítik amit a másik hozzászólóval javasoltunk.

Jó síelést kedves kérdező!

2017. dec. 22. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!