Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Hogyan korcsolyázzak? (rövid...

Hogyan korcsolyázzak? (rövid a kérdés, többi lent)

Figyelt kérdés
Kiskorom óta télen elmegyünk egyszer-kétszer korcsolyázni, de valahogy sose ment túl jól, mert mindig újra "elfelejtettem" és nem volt alkalmam begyakorolni. Pár hét múlva az iskolával megyünk, és félek, hogy ki fognak nevetni, ha elesek. Szinte szégyellem magam, amikor látom, hogy sokszor a nálam kisebbek is mennyire ügyesek. Mindig várom, és izgatott vagyok amikor megyünk a jégre, de van, hogy elszáll a bátorságom. Adnátok néhány jó tanácsot?

2015. nov. 26. 16:47
 1/5 A kérdező kommentje:
Még azt hozzátenném: nincs saját korcsolyám, és nem midig kapok jót. Olyankor csámpásan áll a lábam, és nem tudok siklani. Vagy ez csak azért van, mert nem húzom meg eléggé a fűzőt?
2015. nov. 26. 16:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Én mikor elestem, akkor a haverokkal együtt röhögtem! Tehát ennyi. Nem értem ettől minek kell félni. Az meg miért szégyen, hogy aki nálad régebb óta csinálja, talán rendszeresen, az ügyesebb nálad? A kor egyáltalán nem számít. Ha fiatalabb, akkor fiatalabb, hát ennyi.

Hogy hogyan korcsolyázz? Ezt, hogy írjam mégis le neked? Tudod a technikáját a dolognak? Ha nem, akkor kérj meg valakit, hogy mondja el, mutassa meg. A félést meg felejtsd el. Minek? Élvezd. Ha parázol, akkor persze, hogy nyalni fogsz mindig, mert nem tudsz koncentrálni. De ne félj, hanem csináld, amit kell és akkor nem esel el. Ennyi.

2015. nov. 26. 17:00
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igen, meg kellene próbálnom, hogy tudjak magamon nevetni. Valójában ez megy is, de érzem a különbséget a velem-együtt-nevetés, és a gúnyos kiröhögés között, és az utóbbi bántott mindig is. De most igyekszem ezt figyelmen kívül hagyni :) És a "csámpázásra" ajánlanál valamit? Tényleg csak a laza megkötés az oka?
2015. nov. 26. 19:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Én két évvel ezelőtt, 19 évesen voltam egyáltalán először jégen, hokikoriban...természetesen örültem, ha körbetipegtem a csarnokban mint egy sz*ró galamb. Arról nem beszélve, hogy mikor lendületet vettem nekicsaptam magam a palánknak, vagy a másik ember alá csúsztam be. Most jelenleg amatőr szinten játszom egy jégkorong csapatban, (most 21 vagyok) így igyekszem megosztani a tapasztalataimat.

a titok annyi, hogy gyakorolni kell, gyakorolni és megint csak gyakorolni. Ne félj, hogy elesel, azért mégy jégre, hogy megtanulj korizni, ne ess el, igaz?

Ezt így egészen pontosan, hogy hogy kell korizni, nem lehet elmagyarázni. De tényleg, a koszorúzást is csak úgy tudtam megtanulni, hogy egyszer megmutatta az edző, aztán csókolom, nem azért mert bunkó: hanem mert univerzum szintű képtelenség...figyeld mások mozgását, próbáld utánozni őket, és használj ki minden lehetőséget, hogy jégre mehess. ( Én mindennap megyek, van tőlem nem messze egy ingyen jégpálya.)

Másképp sajnos nem tudod megoldani, fogj a hónod alá valamelyik ismerősöd közül bárkit aki tud korcsolyázni, és menjetek el együtt! Kérd meg hogy mutassa meg, hogy ő hogy csinálja, és próbáld utána.

Ennyi.

Légy sokat jégen, próbálkozz, másképp nem leszel ügyesebb.

2015. nov. 30. 14:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Ugyanazt tudom mondani, mint az utolsó.

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.

Amikor először mentem jégre, előtte sok évvel csak görkori volt a lábamon. Szerencsére emiatt azért nem tipegtem, de koszorúzni, megállni nem nagyon tudtam.

Aztán egyetemi éveim alatt télen kijártunk a jégpályára, amikor csak volt lyukasóra. Délelőtt volt a legjobb, pár ember volt csak az egész pályán. És gyakoroltunk, fogóztunk. 2 év alatt mind a négy irányba (előre-hátra, balra-jobbra) biztosan tudok koszorúzni, megállás csak akkor okoz gondot, ha mondjuk fogózásnál menekülés közben valaki elém tántorog 1 méteren belül, egy-két nagyon-nagyon egyszerű műkoris figurát is meg tudok csinálni (amennyit a hokikori enged), sőt egyszer életemben egy kadett ugrást is sikerült úgy-ahogy végrehajtanom :D

A korcsolyát állíthatod szorosabbra, ha bebicsaklik benne a lábad. Tapasztald ki, hogy mennyire kell neked megszorítani. Esni pedig más is fog, nem csak te :)

2015. dec. 15. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!