Síruha kérdés? Vízállóság?
A segítségeteket szeretném kérni síruha vásárlásával kapcsolatban.
Szánkózni, illetve amatőr síelni megyek Ausztriába, csak egy hosszú hétvégére.
Síruhát szeretnék venni, de nem tudom mit kell figyelni.
Szeretnék jól aláöltözni, mert fázós vagyok. Tehát harisnyát, meleg vékony nacit húzok alá, vastag zoknit, polár pulcsikat, stb., meleg bakancsom is lesz.
Évente maximum 2 alakalommal fogom felvenni, mert itt Magyarországon nincs igazán hó, értitek.
Mit kell nézni?
Találtam kabátokat polyeszter töltéssel többnyire, azok jók?
Vízállóság 2000mm, 3000mm, 5000mm, 10.000mm - ezek mit jelentenek pontosan? Amatőrnek, hobbi sízőnek elegendő a 2-3000-es mértékű is?
Alapból S a méretem, ha alá akarok öltözni célszerű nagyobb méretet vennem vagy ez bele van kalkulálva a konfekció méreteknél?
Nagyon köszönöm a segítő hozzászólásokat!
Ha nem esik az eső, akkor a kabátok ugyanúgy viselkednek szinte. Minél nagyobb ez a szám, annál drágább, de annál tovább is bírja a vízállósága a kabátnak, tehát később ázik be.
A méretezés változhat, mindent próbálj fel. Fontos a jó aláöltöző réteg.
Nagyon hidegben, -18 fok, orkán erejű szélben az öltözetem ez volt: alul egy aláöltöző, két melegítő, sínadrág. Felül aláöltöző, polár pulcsi, kapuckis pulcsi, kabát. Sál is volt rajtam meg maszk, egyedül az arcom fázott nagyon, ahogy a menetszél befújt a síszemüveg mellett.
A kabátom és a nadrágom is olcsóbb, alsó középkategóriás, a vizet nem taszítja annyira mint újonnan, mert a mosás is hatással van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!