Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Szerintetek mennyire veszélyes...

Szerintetek mennyire veszélyes sport a síelés?

Figyelt kérdés
Most jött egy lehetőség, hogy ha akarok tudok menni síelni. Igazából még nem döntöttem, de vonz a dolog, csak két dolog tart vissza: egyrészt még sosem síeltem, másrészt pedig nagyon veszélyesnek látszik, mivel 1-2x már láttam tv-ben, és hallottam ilyen rémtörténeteket is különböző síbalesetekből. Szerintetek mennyire veszélyes, és milyen felszerelés kell hozzá, ha nem akarok megsérülni?

2014. dec. 29. 20:38
 1/5 anonim ***** válasza:
ha elvisz a lavina, tökmindegy
2014. dec. 29. 23:31
 2/5 anonim ***** válasza:

A lavina tényező az esetedben a legelhanyagolhatóbb.

A lényeg, hogy jó kondiban legyél, főleg a térded legyen rendben. Ha ki szokott menni vagy műtötték, akkor használj rögzítőt.

Fontos hogy ki és hogyan oktat. Ha már egyedül mész, akkor rajtad áll, hogy mennyire vagy merész, mit engedsz meg magadnak. Persze a határok megközelítése, és egyszer-kétszer való átlépése szükséges a fejlődésben.

Először úgy is tanulópályán, vagy valami nagyon enyhe lejtésűn gyakorolsz, az szinte abszolút veszélytelen.

De maga a síelés sem olyan vészes, ha tudod a határaidat és rátermett vagy. Ez csak akkor derül ki ha kipróbálod.

Én bíztatlak, mert nekem annyira bejött, hogy az egyik legjobb dolog az életemben. :D Persze otthon is lehet ülni a fotelban, de hihetetlen jó élményekkel lennék szegényebb.

2014. dec. 30. 00:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2014. dec. 30. 08:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Sokkal kevésbé veszélyes mint felhajtani az autópályára...
2015. jan. 5. 15:12
 5/5 anonim válasza:
Ha van sisakod és gerincvédőd, akkor csak úgy sérülhetsz meg ha nekimész egy fának.
2015. júl. 22. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!