Ha egy nap alatt megtanultam síelni úgy, hogy a legtöbb embert lehagytam a pályán és nem estem egyszer sem, akkor snowboardozni is megtanulhatok 1-2 nap alatt?
Eddig életemben 1x síeltem, 3 éve, most van lehetőségem újra menni!
Nincs semmilyen felszerelésem, így bérelnem kell. Megint sífelszerelést vigyek vagy próbálkozzak meg a snowboarddal?
Görkorizni sosem tudtam, jégkorizni szoktam 2 évente 1x.
Illetve arra van lehetőség, hogy hajnalban felkeljünk és kezünkben a felszereléssel felmenjünk a hegy tetejére gyalog és napfelkelte után lesíelni?
Vagy lezárják az összes pályát?
Milyen veszély érhet síelés közben, mi legyen nálam és mire kell figyelni?
Snowboardozni sokkal nehezebb megtanulni, síelni sokkal könnyebb.
Nem ajánlom, hogy nulla tudással snowboardot bérelj mert csak szenvedni fogsz vele, a felvonóra való felszállástól kezdve az esés utáni felállásig. Ha sportos/ügyes vagy akkor is érdemes órákad venned előtte. Amúgy ha megnézed a snowboardozókat 10/9 csak hempereg meg bénázik, nagyon kevesen tudnak igazán jól siklani, de ahhoz sok gyakorlás kell.
Másik kérdésedre válaszolva: a pályákat általában akkor nyitják ki, amikor már rendesen világos van. Sötétben nem érdemes felsétálni mert könnyen el lehet tévedni. Koromsötétben+rohadt hidegben szerintem nem valami nagy buli gyalogolni. Ezt nap közben is meg lehet csinálni, sok ember sétál fel. Vannak erre kitalált lécek is: felfelé sífutólécként, lefelé lesiklóként működik.
Milyen veszély érhet síelés közben? Főleg esés/karambol, úgyhogy ésszel síelj, figyelj a többi emberre, főleg a gyerekekre. Én mobilt és igazolványokat szoktam rakni a zsebembe, vész esetén életmentő lehet. Síkabátban észre sem veszed hogy ott van.
Egyetértek az előző válaszolóval, amit még kiegészítenék az alábbi helyen található hozzászólásokkal:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__teli-sportok__60..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!