Mennyi különbség van egy hokikorcsolya és a műkorcsolya között? Mi lehet a gond? Csak meg kell szoknom?
Figyelt kérdés
2 éve kaptam egy hokikorit, de kinőttem, pedig azzal már nagyon jól ment a korizás, de most kaptam egy műkorit viszont ezzel csak előre és hátrafelé tudok menni, még megfordulni sem tudok.2014. nov. 2. 21:32
1/2 anonim válasza:
elég nagy a különbség, ugyanis a hokikori éle hátul "felgömbölyödik" és olyan rövid csak, mint a lábad, míg a műkorina hátul egyenesen van vége, elől pedig a műkorin van fék, a hokikorin nincs, ezért pont kanyarodásnál tök más.
a hokisok ugye sok éles kanyart nyomnak és ők oldalazva, vagy farolva állnak meg, míg a műkorcsolyában az elején lévő fékkel lassítják magukat és nincs szükség olyan hirtelen kanyargásra.
biztos meg lehet szokni, én fordítva váltottam, műkoriról hoki korira és sokkal jobb volt. a fék fura volt eleinte, meg hogy könnyebb a hoki koriban orra és hanyatt esni, de sokkal jobb volt vele, úgy éreztem nagyon gyorsan fejlődöm. fordítva nem tudom hogy működik, de biztos azt is megszokod majd.
2/2 anonim válasza:
A műkorcsolya pengéjének elején lévő "fogak", amit egyébként spiccnek hívnak, nem fékezésre valók. Lehet éppen arra is használni, de valójában nem arra találták ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!