Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Milyen sílécet vegyek?

Milyen sílécet vegyek?

Figyelt kérdés
Olvasgattam, de nem igazán találtam jó válaszokat. Saját lécem még nem volt, viszont több fajtát kipróbáltam már. Azt szeretem ha minél gyorsabb a léc és inkább rövid, gyors, élesebb kanyarokat szeretem mint a hosszú ívű vagy lomhákat. Szlalomnál is inkább gyorsakat, rövideket, ha szlalomozok akkor próbálok így, illetve szeretem néha bevágni magam golyóba. Szóval, legyen gyors és fordulékony, szlovákiában imádtam egy keskeny erdős szakaszt végén ugratóval..:) na mind1. HA tudnátok esetleg pontos típusokat, annak nagyon örülnék. Sajnos pénzem nem sok, így használtan venném, de mind1 írhattok drágákat onnan már megoldom, csak legyen egy kép, hogy mit kell keresnem. 175cm vagyok, 74kg. Nem vagyok profi, de szeretek sportosan menni és hulla fáradtra síelni magam. :) Köszönöm a válaszokat előre is.
2013. dec. 14. 15:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam minél rövidebb egy léc, annál lassabb. Nekem Head Icon TT15-öm van. Nekem bejött. De létezik TT80 is, meg 20 is.
2013. dec. 14. 22:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát igen, csak a hosszúval meg nem lehet jól kanyarogni, azért kérdezem, hogy mit kéne nézni, mert igazából nem értek hozzá, csak megyek...:)
2013. dec. 15. 18:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen igen, azért gyorsabb (élesebb) kanyarokat lehet venni egy kisebb léccel. Egyébként a méretről annyit, hogy az álladig érjen.
2013. dec. 15. 18:44
 4/5 A kérdező kommentje:
KÖszi:)
2013. dec. 16. 08:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha szereted a szűk élváltásokat akkor szlalom lécet kell nézned.Neked elég egy 155-160cm-es is.

Lehetőleg famagos legyen,(de ne olyan amibe csak egy fapálcika van végig tolva,mert manapság arra is ráírják büszkén,hogy"Woodcore")ha van benne valamilyen plussz merevítés,pl titán az még jobb.A léc sebessége főleg a talp anyagától függ.A léc fordulékonysága szoros összefüggésben van a rádiusszal,ez a paraméter a lécen föl van tüntetvePl.R=10,5,minél kisebb ez a szám annál fordulékonyabb a léc,viszont egyenes sikláskor eléggé instabil.Vannak még a Cross lécek amik változó rádiusszal készülnek ,rádiuszuk attól függ milyen erősen nyomod kanyarokban,ilyen tipusok:Fischer progressor sorozat,Nordica doberman spitfire,Salomon 24h,s.t.b

Slalom lécek közül ha gyorsat akarsz arra ott van a Head Supershape,ezt már viszonylag olcsón meg lehet kapni,de említhetném még az előbbi márkákat,na és a szerintem egyik legjobb szalom léc gyártót a Rossignolt.

Elsőre elég egy olcsó használt,de minőségi léc,aztán már legközelebb úgyis tudni fogod,hogy mi a jó neked.

2013. dec. 16. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!