Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » A sílécet otthon is betudom...

A sílécet otthon is betudom állítani?

Figyelt kérdés
itt arra gondolok hogy a neten megnéztem hogy milyen erősségüre kell beálítanom a kötéseket és hogy a bakancsot fogja csúsztattam a sinen a kötés hátsó részét. ezen kívül mást kell rajta álítani? a táblázat ahol a kötés erősségét néztem 4.5-5 közötti erősségűre hozta ki a nekem ideálís beálítást. és azt a 4.5 -et a hátsó és az első részén a kötésnek is bekell álítani?. amugy Atomic device 311 kötés van rajt a lécen. és 167 cm magas vagyok és 65 kiló és haladó szinten síelek a bakancsom talpa 300-as volt de kinőttem és eddig még nincs újj ugyhogy arrol nem tudok mondani seemit. a llécet most vettem ezért még nem volt nekem beálítva
2012. máj. 10. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Az első és a hátsó kötésen kívül, ami az orrát illetve a sarkát fogja a cipőnek, csak egy dolgot tudsz állítani, az pedig hogy beleférjen a cipő, de gondolom az be van állítva. Én is egy netes táblázat alapján állítottam be(gondolom egyről beszélünk, mert mást nem találtam), nekem 5-ös mindenhol. Februárban kitűnőre vizsgázott a sítáborban, fékezésnél, kanyarodásnál tartott rendesen, egy-két esésnél viszont szépen leoldott, és nem lett semmi bajom.

Ami viszont fontos! Szezonon kívül engedd az összes kötést 0-ra, hogy a rugók, amik feszítik, ne nyúljanak feleslegesen, így sokkal tovább kitartanak és az erejükből sem vesztenek. Nekem itt van az ágyam előtt mindkét lécem, a kötés részénél becsomagolom zsírpapírba, hogy ne porosodjon. Nincs szívem elrakni őket, annyira imádom a síelést. :D Ha csak rájuk pillantok, jobb kedvem lesz. Nomeg ezt az időjárást elnézve lehet, hétvégén havazni fog (csakvicc). :)

2012. máj. 10. 22:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Azt jelezte, hogy valaki hozzászólt ma reggel 6-kor, de mégsincs itt semmi. Akkor hogy van ez?
2012. máj. 19. 21:09
 3/4 anonim válasza:
be tudod állítani, jól csinálod. a sínen úgy állítsd a hátsó kötést, hogy szorosan fogja a cipőt, de ki is tudd oldani. a "haladó szinten síelek"-ről nem tudom megállapítani, hogy az milyen szinten van, de én mind az első-, mind a hátsó kötést inkább 5, és 5.5 közé állítanám. ha tényleg haladóbb szinten síelsz, előfordulhat, hogy egy erősebben terhelt kanyarban kiold a léced, akkor állítsd majd magasabb értékre, de általában a testsúlykilogramm/10 egyenlet alapján kell állítani a kötést.
2012. máj. 24. 11:02
 4/4 anonim válasza:
próbáld is ki az udvaron
2012. máj. 26. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!