Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Milyen gyakran kell a sílécet...

Milyen gyakran kell a sílécet élezni, waxolni?

Figyelt kérdés
Most megyek sítáborba, érdemes lenne előtte elvinni éleztetni vagy annyira nem fontos?
2012. febr. 17. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
5-8 nap síelés után érdemes éleztetni, de ez attól is függ, hogy milyen kemény volt a pálya. Waxolni kb. naponta kellett volna, amikor én voltam.
2012. febr. 17. 21:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Élezni nem kell 8 naponta... Ha 8 naponta élezel, lefelezed a léced élettartamát. Én 2-3 szezononként szoktam, ami 14-21 nap. De ez attól is függ, mennyit síelsz a szezonban. A waxolás meg a viszonyoktól függ. Ha mínusz van kint (-2 - 3 foknál hidegebb), akkor nem igazán kell (pontosabban: nem számít kb. semmit), ha viszont plusz van, és elkezd nedvesedni a hó, akkor naponta legalább, ha élvezni is akarod. És érdemes akkor is bewaxolni, amikor elrakod a szezon után, hogy ne száradjon ki.
2012. febr. 23. 18:20
 3/4 anonim ***** válasza:
AZért ha -10 van és jeges a pálya, valamint nem waxolsz, akkor meg a léc talpát cseszheted szét akár 1 hét alatt.
2012. febr. 24. 18:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!:)
2012. febr. 27. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!