A szotyizas hizlal?
Figyelt kérdés
2011. márc. 23. 13:34
1/14 anonim válasza:
Nem hízlal, de a bőrt azt barnítja. Sok példa van rá.
2/14 anonim válasza:
Hehe, 1. jól mondja.
Amúgy szerintem sem hizlal, ha nem olyan ipari mennyiségben eszed, mint a cigányok.
3/14 anonim válasza:
Én rendszeresen szotyizom, esténként vacsora helyett, néha még ebéd helyett is. Így lekötöm az agyamat, azt hiszi épp eszem. :) Nekem beválik. Mértékkel fogyaszd, és persze sótlan változatot.
4/14 anonim válasza:
Hát 2000 Kalóriát tartalmaz 100g. Szoval szerintem igen...
5/14 anonim válasza:
Szerinted miből készül az étolaj? biztos nem oliva bogyóból mert abból ehetsz sokat...
6/14 anonim válasza:
ha héjastól eszed akkor egészséges, mert ,,héjában van a vitamin"......
7/14 anonim válasza:
Ja csak a héja vakbelet is okozhat... inkább egyél citromot :D
8/14 anonim válasza:
Igen, 10kg ot fogsz hízni 1 hét alatt, nagyon magas a kalória, zsírtartalma. Ártalmas xD
Egyre idegesítőbbek ezek a kérdések, hogy hízlal? Hízlal ez? hízlal a víz? pff...
9/14 anonim válasza:
A szotyi vagy napraforgómag közel 50%-nyi olajtartalommal rendelkezik, így a kalóriatartalma nyilván magas, ezért ha ilyen szempontból nézzük, igen, könnyen hizlal. Egyes táblázatok szerint 700, mások szerint 900 körüli Kcal-t, azaz kilokalóriát tartalmaz 100 grammnyi napraforgómag, ez nyilván sok tényezőtől függ, de tény, hogy egy nagyon magas érték a többi tápanyagok kalóriatartalmához viszonyítva. Azonban ezek az értékek minden tápanyag esetében egy adott egységnyi értékre, jellemzően 100 grammnyi tömegre vonatkoznak, így pedig kissé változik a helyzet, ugyanis minden tápanyagnak más úgymond a magunkba vitt „átlagos porciója”. Bár a mogyoró elégetése, megemésztése nem jár olyan energia-felszabadulással, mint a napraforgóé – habár hasonló szerkezetű anyagokról beszélünk –, egy átlagos evés során, vagy egy egységnyi idő alatt akár a többszörösét is képesek vagyunk elfogyasztani, így pedig nyilván a mogyoró fog a szervezetünkre, testünkre nagyobb hatást gyakorolni. A helyzet hasonló a csoki, fagylalt, tészták esetében is, amelyek esetében egy átlagos táplálkozás során – amely könnyen átcsaphat szélsőségesbe is –, akár több száz grammot is képesek lehetünk elfogyasztani, ami a szotyi esetében meglehetősen nehéz, és valljuk be, körülményes. Amúgy a napraforgómag az emberre nézve számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik, magas az E- és B1-vitamintartalma, továbbá kiváló antioxidáns, a belőle készített tea pedig vérnyomáscsökkentése vagy betegségek ellen is nagyon hatásos. Szóval átlagos, emberi mértékkel nézve nem, a szotyi nem fog különös mértékben hizlalni, „ipari mennyiségben”, amelyhez főleg a héjatlan változata járulhat hozzá, igen, nagyon könnyen hizlalhat, mivel 100 grammban kb. 24 gramm fehérje, 20 gramm szénhidrát és 47 gramm zsír található, azaz tömegének kb. 90%-át az a három anyag teszi ki, mely magasan a legtöbb energiát képes a szervezetbe juttatni.
10/14 anonim válasza:
" Ja csak a héja vakbelet is okozhat... inkább egyél citromot :D" Max a gyulladását:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!