Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Számig érő síléc nem túl...

Számig érő síléc nem túl nagy? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés
Holnap megyek sítáborba,de olyanba,hogy reggel megyünk este hazajövünk,szóval nem ottalvós.Tegnap voltunk sícuccot bérelni,én úgy emlékszek hogy a kölcsönzős nő egy c.sárga lécet tartott oda,a vállamig ért,és mondta h jó lesz.Apa rájött,hogy itthon hagyta a pénztárcáját,a nő valahova félrerakta a dolgokat,hazajöttünk,apa egyedül visszament a cuccokért,de én nem néztem meg őket.Az előbb néztem,a léc n.sárga,és a számig ér pontosan...Én teljesen úgy emlékszek hogy citromsárga volt és a vállamig ért,de mindegy is.Amúgy 170 cm vagyok,és azt mondta hogy 150-es léc kell.A számig érő nem túl nagy??Tavaly tanultam meg síelni,1 hetet síeltem.15/L
2011. febr. 13. 21:54
 1/5 anonim válasza:
Szeritnem nem túl nagy, én is béreltem és azt mondták hogy kb max orrig érhet. Szóval sztem belefér.
2011. febr. 13. 22:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem nagy. Max kicsit máshogy mész vele. Sőt, stabilabb is a hosszú léc.

A régi alpesi lécek meg akkor voltak jók, ha nagyobbak voltak, mint az ember, és még azokkal is lehetett gyorsszlalomozni. Ezek a maiak meg extrém fordulékonyak.

Neked tökéletes lesz ez, ha még kezdő vagy, akkor meg úgysem fogod igazán megérezni a hosszbeli (meg a léc keménysége sem mindegy azért) különbségeket.

Főleg, hogy én még kezdőt nem láttam a léc élén menni, pedig az lenne a carving lényege, ehelyett mindig kaparják a léc hátuljával vagy egészével oldalirányban a havat. Ugyanis élezéskor jön ki a lécek hossza közti különbség, a rövidebb kisebb íveket megy, tehát nagyobb sebességgel tud több kanyart megtenni, mint a hosszú léc. Viszont nagyobb sebességnél kevésbé stabil, és kevésbé tartja meg a nagyobb íveket.

Buckás pályára meg mindkettő jó, oda csak technika kell.

Jó síelést!

2011. febr. 14. 00:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Annyit hozzátennék még, hogy nem lesz túl nagy probléma az, ha túl nagy a léc... Abból nagyobb probléma lehet, ha nem állítjátok be normálisan a kötést és össze vissza fog lecsatolni a léc illetve, hogy pont nem fog lecsatolni...
2011. febr. 14. 14:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja és a sícipő még úgy is dob rád vagy 5 centit...
2011. febr. 14. 14:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen,nem volt ma gond vele:) Estem vagy 3-szor,de mindig szépen lecsatolódott,szerencsére,és fölöslegesen soha sem.Semmeringen/stuhlecken voltunk ausztriában,hát,nagyon rossz a hó,vagy jégtábla van,vagy óriási buckák,feljebb jók a pályák,jöttünk a csúcsról is,de ott akkora a köd,hogy semmit se látni.A kötésem egy helyen mozog,mindkettőn,az oktató is mondta hogy ez furcsa de lehet hogy azért van mert régi a léc,amúgy nincs vele baj,gond lehet ez??
2011. febr. 14. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!