Sí vagy snowboard - elsőre?
Sziasztok!
Életemben először készülök ilyesmire... :) Melyik szerintetek az egyszerűbb és melyik az élvezetesebb?
Annyi "megkötés" van, hogy elég magas és ropilábú vagyok, valamint nagyon fontos, hogy ne törjem össze semmim, mert egy nagyon fontos munkában vagyok épp.
Örök hálám!
A korcsolyázáshoz az égvilágon semmi köze a sínek!
Teljesen kezdőnek a síléc lábhozközelibb, de csak azért, mert külön mozgathatja mindkét lábát, és nagyobb, de álságos biztonságérzetet ad... Azzal nem lehet nulla sebességgel akkorákat esni, deszkával meg ugye félnek elfordulni eleinte, főleg, ha a lejtő felé néz a mellkas.
Viszont ha azt nézed, melyikkel érsz el több fejlődést ugyanannyi idő alatt, akkor a deszka. Snowboardozni sokkal egyszerűbb megtanulni, bár ha nem vigyázol, kicsavarodhat a térded.
Magasság nem számít.
Én is inkább a sílécet ajánlom. Arról nem is beszélve, hogy a mai piskóta kiképzésű lécek olyanok, hogy segítik a kanyarodást, tehát rossz technikával is élvezetesen lehet velük menni.
Jah, és egy kezdeti tanács síléchez: nem szabad hátradőlni, mert azzal elveszted a kontrollt a léc felett (ez egy ösztön, hogy így állunk meg, hogy hátradőlünk, de síléccel ez nem működik), és igyekezz a vállad minden esetben a lejtőre merőlegesen tartani, a lábad és a csípőd fordul csak.
Sok sikert és örömöt a csúszkálásban, akár deszka, akár léc!
Nyilván ha erős a térde, akkor nem fog. De akinek kicsit gyengébb, annak simán, mint ahogy a nem megfelelően végzett símozdulattól is kicsavarodhat.
Hozzátenném, hogy keménycipős változatról nyilatkozom, mert van, aki sícipőt használ deszkához is, mondván, hogy majd síelni akar. Az meg eléggé lefogja a bokát, tehát nem nagyon van csavarodási, hajítási lehetőség bokából, felmegy a térdre minden tenzió. A keresztbeálló deszka, ami pont ellentétes irányba fordul, mint a törzsed, azért elég kellemetlen, főleg, hogy a deszka nem válik le a lábadról, mint egy síléc.
Én is, meg a többi kezdő deszkások is erre panaszkodtak, hogy tekeri a térdet...
Nyilván van helyes technika, de azt is el kell sajátítani valahogy :)
Köszönöm a válaszokat!
Kicsit azért ódzkodom a síeléstől, mert nehezen képzelem el, hogy a két lábam össze ne akadjon menet közben...:)
Vagy ahhoz nagyon bénának kell lenni?
Nem akad az olyan könnyen össze :) Hóekében megtanulod távol tartani egymástól őket, utána párhuzamosan már nem fog felsiklani egyik a másikra, ha jól tartod. Kezdetben néha megtörténik, de ha elég talpraesett vagy, gyorsan megmented a helyzetet :)
Lesz valami oktató, haladó síelő? Aki pár alapdolgot azért meg tud mutatni? (hóeke, merre kell dőlni kanyarodáskor, törzsedet merre kell tartani, lábakat hogyan kell tartani.)
Mert ha bizonyos alapokat gyakorolgatsz két-három napig, az nagyban megkönnyíti a továbbiakat, ellenben azzal, mintha csak úgy magadtól próbálnál rájönni.
Köszi!
Párom szerencsére síléccel a talpán született:)
Csak ő elfogult a síelés irányába, engem pedig a snowboard picit jobban érdekelne:)
Sziasztok!
Síelés nyert, és nagyon jó volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!