A Síugrók/síelők akik profi sportolók lesznek, azok csak hegyvidékkel rendelkező országokból jönnek, vagy bárhonnét jellemző? (akár olyan országból ahol hó sincs vagy hegyek)
1-2 köszi
1es a félévet nem értem. (irtam nem értek hozzá)
2es itt a gyakorin olvastam 1 másik topikba anno, hogy a siugrásba van olyan, hogy nincs hó, füre érkeznek, akkor ez megoldható nem?
"itt a gyakorin olvastam 1 másik topikba anno, hogy a siugrásba van olyan, hogy nincs hó, füre érkeznek, akkor ez megoldható nem?"
Ezt én írtam a másik kérdésedre.
Nem azzal függ össze, hogy lehet-e hó nélkül síugrani, mert lehet, persze. Az osztrák síugrósáncokon sincs hó nyáron, pl. Eisenerznél van több sánc is kb. 1100 méter magasan, hó meg csak az év harmadában-negyedében talán.
Hanem azzal, hogy ezen országokban hagyománya, kultúrája van a síelésnek, ezen belül a síugrásnak is, ezért építettek annyi síugró sáncot, ezért van annyi sportklubjuk, amely síugrással foglalkozik.
Magyarországon meg egy helyen van működő sánc, Kőszegen, és 30 méteres a legmagasabb. Nyilván nem rúgnak labdába a magyar versenyzők a nemzetközi élvonalban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!