Sieléshez feltétel a sportos alkat?
Az alkat kevésbé fontos (Apám a 120 kilójával sokáig síelt, de esett pár nagyobbat, és elment tőle a kedve. :)), a megfelelő felkészülés annál inkább! Általános tornázgatás síelés előtt pár napig, különös tekintettel a térdre (guggolások, némi lazítás). Nem kell nagyon aktívan, csak készítsd fel az izmaid, ízületeid. Síelés közben átlag óránként leülni úgy 10-15 percre, akkor nem lesz gond a túlterhelés. No meg akkor kell megállni, mikor kezded érezni hogy fáradsz, nem utána.
A sílécet mindenképp hozzáértőkkel állíttasd be, mert nagyon fontos, hogy a megfelelő pillanatban leoldjon. Fájdalmas emlékeim mondatják ezt velem...
Első alkalommal a lehető legenyhébb lejtő, azon ráérzel, lényegében attól függ, hogy mennyi idő. Hasonlít a biciklizéshez. 2-3 naptól ne várj csodát, egy hét alatt már talán eléred az "átlagos" jelzőt, ha ráéreztél :). Általában nem kellenek hozzá hosszú évek (1-2 év és egész jól is mehet).
Nagyon élvezetes sport, tudom ajánlani, és relatíve alacsony a veszélyfaktora. Pl. 9-10 év alatt csak 1x estem úgy hogy nem tudtam saját lábon elsétálni, de akkor valami komplikáltságot próbálgattam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!