Miért van az, hogy sokkal többen síelnek, mint amennyien snowboardoznak?
Mert a síelés a hagyományosabb és jóval régebbi sport. Az idősebb generációk csak ezt tanulhatták, nem volt még más. A fiatalabbak körében viszont az olló záródik, egyre kiegyenlítettebb a két sport tábora szerintem. Persze, a síelő szülők többnyire síelni tanítják meg a gyerekeiket először, és iskolai sítáborokban is többnyire még csak síoktatás van, de sokan megtanulnak snowboardozni is, főleg azok, akik már gördeszkával is próbálkoztak.
Én mindegyikhez értek, mindegyiket szeretem is, de őszintén szólva nem vagyok egy mutatványozó fenegyerek deszkával sem, a sima lesikláshoz pedig jobb élvezem a lecet. Nagyobb mozgékonyságot ad, meredek lejtőn is simán megáll az ember, nem kell leülni, nulla lejtés vagy minimális emelkedő esetén pedig "korcsolyázva" is lehet jól haladni lecsatolás nélkül, szóval inkább síelek az esetek többségében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!