Mi a különbség a jégkorcsolya és a műkorcsolya között?
Hmm, nem vagyok benne biztos, hogy kérdést úgy értetted, ahogy le van írva :D gondolom a hokikori és a műkorcsolya közötti különbségre vagy kíváncsi.
A hokikori nagyon merev, nagyon jól tartja a lábat, kemény anyagból van, védi a lábat a külső hatásoktól (krong, hokiütő), az elején nincsenek recék. - ez a legalkalmasabb szabadidő korcsolyázásra (szerintem).
A műkorinak kisebb a tartása, nagyobb mozgástere van a bokának, az eleje recézett - szabadidő korcsolyázásra főleg lányok használják (az elején lévő recékben nagy tempónál szépet lehet esni :D )
Ha már így belejöttem, van még egy harmadik fajta: a gyorskorcsolya: ez tényleg semmi másra nem jó, csak gyorskorcsolyázásra, ez egyáltalán nem tartja a bokát, az éle rettenetesen hosszú, csak 1 éle van (a mű- és a hokikorinak 2 éle van), kanyarodni rettenetesen nehéz vele, viszont ha meghajtod, akkor jó gyors (szabadidő korcsolyázásra szinte alkalmatlan, kivéve aki valóban gyorskorcsolyát mint sportot űzi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!