Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Röplabdázás tapasztalat nélkül?

Röplabdázás tapasztalat nélkül?

Figyelt kérdés
Egy évem és kb másfél hónapom van a kilencedik osztályig, nem sportolok semmit, viszont nagyon ki szeretném próbálni a röplabdát. Egy ideje már gyanakodok arra, hogy pajzsmirigy túlműködésem van, erről szóltam a tesi tanáromnak, szerinte sportolnom kellene, mert jót tenne a szervezetemnek, meg hát a koromhoz képest elég magas lány vagyok, majdnem 180cm, ezért többen mondják, hogy alkalmas lennék rá, mert a kezeim, lábaim is hosszúak. Az egész témával az a problémám, hogy nagyon bizonytalan típus vagyok, könnyen feladom az almáimat, így bele se merek kezdeni az egészbe, hisz semmi tapasztalatom sincs, félek, hogy ha elmennék valamelyik suliba érdeklődni (mivel a mi iskolánkban nincs röplabda), akkor kinevetnének, mert nem vagyok olyan ügyes, mint a többi lány, illetve a társaságtól is félek, mert tippem sincs, milyen lányok játszanának az adott csapatban, akik előszeretettel röhögnének rajtam, nem ismernék onnan senkit. Ragadjam meg a lehetőséget vagy inkább hagyjam az egészet? Röplabdások esetleg elmesélnék, milyen volt nekik a kezdőpont?

2019. máj. 9. 14:31
 1/3 anonim válasza:
Szia, nekem is pont ilyen aggájaim vannak szeretnék röpizni, de félek a csapattól hogy befogadnának e vagy sem... De szerintem gezdj bele nyugodtan. Egyik ismerősöm 1 éve röpizik és ő nagyon szereti csak jókat mesél.
2019. jún. 5. 21:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást, ha te is kétes helyzetben állsz, akkor neked szintén minden jót kívánok! Esetleg megkérdezhetem, hogy az ismerősöd hogyan kezdett bele?
2019. jún. 9. 17:44
 3/3 anonim válasza:

Szia! Én kilencedikes koromban álltam be röplabdázni. Általános iskolában ismerkedtem meg ezzel a sporttal, de nem igazán fektettem rá nagy hangsúlyt, a tanárom sem foglalkozott ezzel igazán, csak megmutatta néhány tanóra keretén belül. Viszont megtetszett, és első testnevelés órámon, középiskolában, szóba került a röplabda szakkör. Nagyon bizonytalan voltam, nem is mertem jelentkezni, pedig nagyon szerettem volna. 1-2 hónappal később testnevelés órán próbálgattunk röplabdázni, gondolom a tanár felmérte, hogy állunk ehhez a sporthoz (jómaga is benne van egy csapatban), és látta, hogy nem első találkozásom a labdával, így ő hívott meg az edzésre. Annyira megörültem, és annyi önbizalmam volt, hogy hihetetlen. Viszont mikor jött az első edzés, megijedtem. Nem gondoltam bele, hogy számomra ismeretlen emberek közé kerülök. De úgy voltam vele, csak labdát kell ütögetni, mi baj lehet?! Utána rájöttem, hogy amit tudok, az konkrétan semmi:D De kaptam segítséget. Bár nem igazán barátkoztunk össze a szakkör többi tagjával, de nem nevettek ki, nem gúnyoltak, viszont segítettek, tudták hogy kezdő vagyok.

Érdemes lenne belevágnod, nagyon jó sport, szerintem. És lehet még a társaság is jó lesz. Persze nem kell mindenkivel jóban lenned, ezt se felejtsd;)

2019. aug. 21. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!