Van-e jövője a magyar focinak (azon belül a válogatottnak) Marco Rossival?
Én nem veszem bele a politikát ebben a témában GYK-n, ez ritka itt.
A pénz és infrastruktúra adott. A szurkolóink a legjobbak Európában. (én is most értem haza)
Legyünk reálisak, a horvát még mindig a favorit a csoportban, bár most két meccsen nagyon megtorpantak, de ők innentől lépéskényszerben vannak, vagy megtörnek vagy darálni fognak.
Alapvetően a tót, a walesi és a magyar majdnem hasonló erőviszonyban van, a magyar kicsivel, de nem óriási mértékben van lemaradva.
A meccseket leginkább 1-1 egyéni villanás, pillanatnyi forma fogja eldönteni.
Szerintem az lesz az egyik döntő hogy az azeri csapat kit fog elkapni. Én nem nézném le őket, nagyon összeszokott csapat a magja a legjobb 2 azeri csapatból áll. A másik döntő hogy ki fogja meg majd megint a horvátokat megszívatni.
Nagyon fontos lesz a nyár eleji hazai Walesi meccs, szerintem tőlük kell a legjobban félni. Tipikus angolos, északi stílust játszanak, ami nekünk nem fekszik, viszont a mi oldalunkat erősíti hogy a többségük angol 1-ben vagy 2-ben játszik, ami arról híres hogy szezon végén nagyon lefáradnak a játékosok, mert rengeteg a játék, és nagyon fizikális és kemény, ráadásul előtte a horvátokat fogadják. Azt garantálom nem lesz szép játék, de apróságokon múlhat.
Szerintem a tótok hazai pályán is elkaphatóak, nem voltak annyira meggyőzőek, 2 csúnya védelmi hibát használtak ki, de középpályán jobbak voltunk, támadásaink, meg 3-4 védelmi hibánk volt kuka.
1 dolgot kéne megtanulni a válogatottnak: nyerni vagy jól játszani idegenben, mert hazaiban tétmeccseken nagyon jók vagyunk, vb. selejtezők alatt a portugálok alig tudtak megverni minket, Svájc ellen a 90. percben kaptunk gólt, de idegenben pocsékak vagyunk.. (Andorr... khkhkh)
Ugyan szép emlék a 2016-os EB, de az akkori keretnél ma már jobb a jelenlegi. Ugyan csak 4 top ligás játékosunk van, a lényeg viszont hogy megnézve a mai keretet nívósabb mint a 2016-os, ahol a kezdőcsapat fele a f*s nb1-ben játszott vagy még rosszabb csapatokban. De lényeg hogy könnyebb kitörni egy lengyel, ukrán, görög vagy amerikai klubból, mint a mieinkből. Nem azt mondom itt top csapat lesz a magyar, de versenyben leszünk az EB és VB részvételekért, és ugyan enyhe esély lesz rá, de mégis több mint a 0%.
Egy jó edző nem elég. Jó játékhoz jó játékosok kellenek elsősorban.
A taktikai fegyelem csak egy dolog, kell még a jó egyéni képesség, valamint a gyermekkorban elsajátított összjátékbeli variációk. Ezek mindegyikéből komoly hiányossága van a legtöbb magyar játékosnak, ezért nem várok hirtelen fellendülést. Az már nagy lépés volna, ha újra olyan eredményeket szállítana a válogatott, mint a 2016-os Eb-re kijutás előtt tette.
Felvirágozni akkor fog a magyar foci, amikor a húsz-huszonkét éves tehetségek egymást lökdösve dörömbölnek a válogatott kapuján, és közben európai élklubok versengenek értük. Erre várunk már mióta... és csak várunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!