Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Van-e jövője a magyar focinak...

Van-e jövője a magyar focinak (azon belül a válogatottnak) Marco Rossival?

Figyelt kérdés
A horvátok elleni győzelem bíztató de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Sok helyről változó információkat hallok. Sokak szerint ez még csak a kezdet mások szerint sok esélyünk nem lesz a továbbjutásra. Manapság megosztó dolog a magyar fociról beszélgetni ezért tettem fel itt a kérdést.

2019. márc. 24. 22:07
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Hamarosan átveszi a helyét Orbán Viktor a kispadon és világbajnoki címig repíti a magyar válogatottat
2019. márc. 24. 22:15
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Én nem veszem bele a politikát ebben a témában GYK-n, ez ritka itt.

A pénz és infrastruktúra adott. A szurkolóink a legjobbak Európában. (én is most értem haza)

Legyünk reálisak, a horvát még mindig a favorit a csoportban, bár most két meccsen nagyon megtorpantak, de ők innentől lépéskényszerben vannak, vagy megtörnek vagy darálni fognak.

Alapvetően a tót, a walesi és a magyar majdnem hasonló erőviszonyban van, a magyar kicsivel, de nem óriási mértékben van lemaradva.

A meccseket leginkább 1-1 egyéni villanás, pillanatnyi forma fogja eldönteni.

Szerintem az lesz az egyik döntő hogy az azeri csapat kit fog elkapni. Én nem nézném le őket, nagyon összeszokott csapat a magja a legjobb 2 azeri csapatból áll. A másik döntő hogy ki fogja meg majd megint a horvátokat megszívatni.

Nagyon fontos lesz a nyár eleji hazai Walesi meccs, szerintem tőlük kell a legjobban félni. Tipikus angolos, északi stílust játszanak, ami nekünk nem fekszik, viszont a mi oldalunkat erősíti hogy a többségük angol 1-ben vagy 2-ben játszik, ami arról híres hogy szezon végén nagyon lefáradnak a játékosok, mert rengeteg a játék, és nagyon fizikális és kemény, ráadásul előtte a horvátokat fogadják. Azt garantálom nem lesz szép játék, de apróságokon múlhat.

Szerintem a tótok hazai pályán is elkaphatóak, nem voltak annyira meggyőzőek, 2 csúnya védelmi hibát használtak ki, de középpályán jobbak voltunk, támadásaink, meg 3-4 védelmi hibánk volt kuka.

1 dolgot kéne megtanulni a válogatottnak: nyerni vagy jól játszani idegenben, mert hazaiban tétmeccseken nagyon jók vagyunk, vb. selejtezők alatt a portugálok alig tudtak megverni minket, Svájc ellen a 90. percben kaptunk gólt, de idegenben pocsékak vagyunk.. (Andorr... khkhkh)

Ugyan szép emlék a 2016-os EB, de az akkori keretnél ma már jobb a jelenlegi. Ugyan csak 4 top ligás játékosunk van, a lényeg viszont hogy megnézve a mai keretet nívósabb mint a 2016-os, ahol a kezdőcsapat fele a f*s nb1-ben játszott vagy még rosszabb csapatokban. De lényeg hogy könnyebb kitörni egy lengyel, ukrán, görög vagy amerikai klubból, mint a mieinkből. Nem azt mondom itt top csapat lesz a magyar, de versenyben leszünk az EB és VB részvételekért, és ugyan enyhe esély lesz rá, de mégis több mint a 0%.

2019. márc. 24. 23:23
 3/7 anonim ***** válasza:
11%
Úgy tudom, a foci csapatjáték, tehát erre is igaz: "Egy fecske nem csinál nyarat!".
2019. márc. 25. 05:37
 4/7 anonim ***** válasza:
42%
Marco Rossival, vagy nélküle, mindig van. Akár nyerős, vagy vesztes a csapat, sokan tudnak belőle profitálni. És az a lényeg.
2019. márc. 25. 05:56
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
Nincs. Most egy vérszegény horvát válogatottat vertünk, ha ez a csapat lett volna a vb-n a csoportból sem jutnak tovább. Szóval nem ilyenkor kéne nagy mellénnyel lenni, hanem majd akkor ha a következő Andorra kaliberű csapattól kapunk majd ki.
2019. márc. 26. 17:55
 6/7 anonim ***** válasza:
85%

Egy jó edző nem elég. Jó játékhoz jó játékosok kellenek elsősorban.

A taktikai fegyelem csak egy dolog, kell még a jó egyéni képesség, valamint a gyermekkorban elsajátított összjátékbeli variációk. Ezek mindegyikéből komoly hiányossága van a legtöbb magyar játékosnak, ezért nem várok hirtelen fellendülést. Az már nagy lépés volna, ha újra olyan eredményeket szállítana a válogatott, mint a 2016-os Eb-re kijutás előtt tette.

Felvirágozni akkor fog a magyar foci, amikor a húsz-huszonkét éves tehetségek egymást lökdösve dörömbölnek a válogatott kapuján, és közben európai élklubok versengenek értük. Erre várunk már mióta... és csak várunk...

2019. márc. 31. 14:15
 7/7 anonim ***** válasza:
58%
Rossi jóval magasabb szintet képvisel, mint korábbi edzőink (Dárdai Palin kívül az elmúlt 20 évben hatalmon lévő szöv.kap.-oknál gyakorlatilag mindegyiknél jobb). Ennek ellenére nem hiszem, hogy egy-két szerencsésebb meccsen kívül sok sikerben lesz része. Momentán nem látok reális esélyt az EB-re való kijutásra. Szerintem jelenleg a válogatott inkább az a szint, aki kikapott a Szlovákoktól, és nem az, amelyik horvátokat vert. Ezt a generációt szerintem elk*rtuk, a következő (Szoboszlai, Nagy, Csoboth, Schön, Schafer, Sallói,Sallai) viszont, ha minél hamarabb minél távolabb igazolnak Magyarországtól, akár még sikeresebb is lehet. Tény viszont, hogy a külföldi klubokná annak, hogy "magyar", szabad fordításban "sz@r játékos, ne vedd meg" a jelentése. Ezen nekik hetüknek is nehéz lesz változtatni.
2019. ápr. 22. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!