Mi van LeBron Jamessel?
Nem tudom mi lesz, ebből... de nekem egyre inkább az az érzésem, hogy a média túlságosan felfújja ami persze a James-marketing része és a végén minden nagy név marad ott ahol volt.
Cleveland-nek előnye az, hogy szülővárosa James-nek ott ő az Úr, ráadásul Cleveland városa már jó ideje nem nyert semmit semmilyen sportban ezért James-t úgy kezelik, mint a megváltót.
Valószínűleg Nyugatra nem fog menni, felmerült a Clippers-nek is a neve, de biztosra vehető, hogy Los Angelesben nem fog játszani, mert ott külön Kobekultusz uralkodik.
Knicks-et valahogy egyáltalán nem támogatja a szaksajtó, meg annyira a média se, gyakorlatilag a Knicks-en kívül senki se szeretné hogy odaigazoljon.
Chicago-ban szívesen látnák Jordan miatt is, lenne neki segítsége is, szóval elképzelhető, hogy esetleg megpróbálja ott.
A Heat-nél megint ugyanaz a szindróma lesz mint a Clippersnél, hogy ott meg Wade az Úr...
Legnagyobb probléma az, hogy Chris Bosch is most bejelentette, hogy ő nem szeretne kiegészítő ember lenni, olyan csapatot akar ami köré épül ( szerintem ez kicsit bizarr... nincs olyan szinten a gyerek, hogy köré bajnok csapatot lehessen építeni,amit ő vezessen győzelemre jó játékos tényleg, de azért ne túlozzunk nincs benne a top 5-ban( Kobe, James, Wade, Howard, Durant, Nowitzki, Nash, Stoudamire sorolhatnám...mind jobbak).
Szóval a jelenlegi ügynökpiac necces mert túl sok a sztár vagy a meghatározó játékos, akik saját csapatukban vezérszerepet töltöttek be és most mindenki vezér akar lenni...( james-Cleveland, Wade-Miami, Bosch-Toronto, Nowitzki-Dallas, Stoudamire-Suns, Boozer-Utah)
Ezért nem vagyok benne biztos, hogy akkora nagy robbanás lesz mint amit mindenki vár, bár most Rudy Gay-t szépen leszerzőtette a Timberwolves, az is erősödni fog mivel az idei drafton talán 3 első körös játékost sikerült megszerezniük.
Jövőre viszont biztos vagyok benne, hogy a Nyugaton a Lakers legnagyobb riválisa a Thunder lesz, eszméletlen gyorsan fejlődnek és valljuk be a címvédőt eléggé megszorongatták az első körben, igaz a Los Angelesben sok volt a sérült.
Mellesleg az Wade szerintem az összes szupersztár közül a legnyugodtabb ő egyszer kinyilatkozta, hogy nem feltétlen fogja otthagyni Miami-t érthető, hiszen neki már van egy gyűrűje még 2006-ból, már egyszer felért a csúcsra, gyakorlatilag ha több gyűrűt nem fog nyerni akkor se lehet azt mondani, hogy mekkora nagy lyuk tátong a karrierjében, mint Iversonnak, Nash-nek, Nowitzki-nek, Vince Carter-nek stb. stb. stb...
Visszatérve James-re én két opciót látok reálisnak, az egyik a Bulls, ahol Rose-al karöltve játszanának és Noah tovább fejlődne vagy egy B kategóriás ügyesebb, dinamikusabb center-t leigazolnának, vagy pedig a Cavaliers mindent megtesz azért, hogy újrta meghódítsa James-t ( sztem van is rá esély) és leigazol mellé egy A kategóriás nagy embert pl: Boozer-t, Stoudamire-t, Bosch-t.
A Wade-James együttműködsére kevés esélyt látok, vagy pontosabban fogalmazva nem hiszem, hogy pont egymásra lenne szükségük, elvégre 2006-ban kimentek a vb-re együtt+ Carmelo és nem sikerült győztesként hazatérniük.
Mindenféleképpen egy klasszis magas ember kéne mindkettejüknek, mert anélkül nem lehet bajnoki címet nyerni lásd az utóbbi 10 év győztes csapatait mindig ott volt egy A-kategóriás magas ember, LA-Gasol, Boston-Garnett, Spurs-Duncan, Heat-Shaq(aki a 3x-os bajnok Lakersnél is meghatározó volt), Detroit-Wallace(ok)
Bár sztem a Cleveland borzalmas bakit követett el azzal, hogy Jamison-t szezon közepén leigazolta, már mindenki megtalálta a helyét abban a csapatban, tényleg ügyesen játszottak a címvédőt is 2x verték idegenben meg otthon is, aztán az igazolás megkavarta a szerkezetüket. Gondolom egyre nagyobb volt a vezetőségen a nyomás ahogy a playoff közeledett, mert tudták, hogyha most nem nyernek akkor James könnyen eltávozhat...
Jövő bajnokvárományosai között szerepel a Thunder, akik fiatalok, összeszokottak, dinamikus játékot játszanak, atletikusak, nagy csapat ez már most kijelenthető, Orlando szerintem még erősebb lesz Carternek volt 1 éve hogy beleszokjon, ha jövőre nem nyernek akkor ott is változtatás lesz, Bostonban a nagy 4-es együtt marad ugyan Pierce is szabadügynök, de egész karrierjét Bostonban töltötte nem hiszem, hogy most távozna, Rondo csak javulni fog, Garnett marad, Allen egyedül az aki esetleg távozhat, bár őt se hiszem pláne, hogy Doc Rivers már szerződést hosszabbított, szóval még lesz 1 esetleg 2 jó éve ennek a Bostonnak pláne, ha Perkins is meggyógyul. Nyugaton szintén kemény ellenfél lenne a Portland is, csak hát minden évben eljátszák a nagy sérüléseket...+ a címvédő Lakers hát igen...
Meg még ehhez társulhat legfeljebb 2 csapat, a James-é és a Wade-é, ha közösködésbe mégis belefognának amire nem látok nagy esélyt akkor csupán egy. Nyugat erősebb lesz, ahogy ezt már az utóbbi években megszokhattuk, a Suns ha nem megy el Stoudamire akkor tudja hozni a formáját bár nem hiszem, hogy címet nyernének ha eddig nem sikerült bár J-Rich egész jól beilleszkedett és most nem volt ott Shaq aki nem fér bele a csapat dinamikus játékába. Nowitzki szerintem maradni fog így a Dallas is tartaná az eddig megszokott szintjét. Clippers-nek elég jó a kerete erősebb lesz mint idén volt. Esetleg a Spurs kicsit öregesebben fog játszani.
Kb. ennyit tudok mondani az átigazolási időszakról, ám konkrétan én úgy gondolom, Wade maradni fog Miami-ban már csak Pat Riley miatt is James meg vagy Chicago vagy Cleveland, más esetben nagyot néznék, pláne, hogy James tett megjegyzést, hogy már nem a 23-as fogja viselni jövőre, lehet nem véletlen mondta ezt...Jordan meze ugyanis vissza van vonultatva Chicago-ban, de a Cleveland helyzete se reménytelen ha találnak mellé center poszton egy normális játékos-t mondjuk Stoudamire-t, viszont abban biztos vagyok, hogy Wade-nek is meg James-nek is lesz segítsége a 2010-2011-es szezonban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!