Kosárlabda izomcsoportok és dobások pontossága?
3 pontos dobásnál ha valaki féloldalasan ugrik fel és egykézzél dobja a labdát(nem tudom hogy mások hogyan szoktál például a másik karjával valamennyit segít,de én így csinálom mert a pontosság az megvan) akkor melyik izomcsoportot érdemes fejleszteni a bicepszet gondolom de nem tudom hogy a hátizom szerepet játszik e ebben a felállásban!Ha pedig mind két kéz szerepet játszik akkor hogyan lehet a pontosságot és a dobás erejét is fejleszteni?
17/f,195cm
A negatív hozzászólásokra se energiám se türelmem nincs szóval azt nem kérek!
Válaszokat előre is köszönöm!
A távoli dobások lényegében egy kézzel történnek, viszont kell, hogy támogasson a gyengébbik kéz végig, egyszerre nyúlik a kettő, ugyanaz a dinamika.
Ha csak magát a mechanizmust nézzük, akkor amúgy pont a bicepsz nem dolgozik, mert az hajlító izom. Én azt tanácsolom, hogy az egész vállöved erősítsd, kicsit "kiterjesztve" : váll, csuklya, hát, tricepsz, bicepsz. 17 évesen nem feltétlenül ajánlom, hogy nagyon nagy súlyokkal, hanem mondjuk 65-45 százalék arányban saját testsúlyos gyakorlatok, amik ezt a területet erősítik és súlyzós gyakorlatok megfelelő súllyal. Mellette viszont nagyon sokat nyújts, melegíts be, óvatosan még 17 évesen. Meg persze komoly dobóedzések, hogy ne menjen a technika rovására. Trx, húzódzkodás, fekvő, "superman", plang jó barátod lehet, súlyzós edzésnél meg okosan, egyaránt nyújtó és hajlító izmokat, fokozatosan emelt súllyal. Fontosabb a helyes technika, mint a rárakott súly.
Ezek nem csak a dobásodra, hanem az egész játékodra jó hatással lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!