Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Gimnasztikai labda alkalmas...

Gimnasztikai labda alkalmas lehet mindennapos ülőmunka végzéséhez? / tanuláshoz?

Figyelt kérdés

2018. dec. 29. 20:05
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Arra van, h használják. Előnyösebb lehet mint a szék végülis, biztos jobbat tesz a fenéknek.
2018. dec. 29. 20:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Ülés közben sokszor azt veszem észre hogy meggörnyedve ülök és mikor felállok a forgószékből akkor nehéz kiegyenesednem, mostanában a hátam is fáj.
2018. dec. 29. 20:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Esetleg ezeken a problémákon egy ilyen labda tudna segíteni?
2018. dec. 29. 20:42
 4/10 aikiboxer ***** válasza:

Nekünk hivatalból volt ilyen az irodában. Vannak, akik tudnak ezen dolgozni, nekem soha nem vált be. Egyszerűen nem tudok a munkára figyelni.

Viszont a fitballon nagyon remek gerinctornákat lehet csinálni, csak egy jó méretű fitball kell hozzá és 2x2 kg-os lábsúly. Van vagy 20 féle gyakorlat, amit lehet ezzel csinálni, egytől egyig nagyon hasznos az ülőmunka mellé!

2018. dec. 29. 22:05
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tartalmas válaszodat, bár súlyokat nem terveztem rendelni, de így meggondolom. Rendeltem egy gimnasztikai labdát 75cm átmérőjűt,180cm magas vagyok, remélem a magasságomnak megfelelô lesz. Még esetleg annyit megtudnál/tudnátok mondani, hogy mennyire kell hogy felfújva legyen a labda?
2018. dec. 29. 23:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Pont most kaptam egyet karácsonyra. 173 cm vagyok, nekem jó a 75 centis. feszesre fújtam, de nem annyira, hogy majd szétpukkadjon. Ha ráülök, kicsit behorpad. Még tesztelem, kényelmesnek tűnik, csak nem nagyon érem föl az asztalt róla (átlagos íróasztal-magasság).

Egy idő után én mindig elkezdek rajta rugózni, hintázgatni. Feltérdelve is jó rajta egyensúlyozni. Egy idő után elfárad a derekam, mert nincs minek megtámasztani a hátam, de lehet, hogy neked ez nem lesz gond, én puhány vagyok . :)

2018. dec. 30. 01:16
 7/10 A kérdező kommentje:

És hogy érzed, tényleg megdolgoztatja a core izmokat? :)

A tartásodon változtat valamit?

Ajánlanád forgószék helyett?

2018. dec. 30. 11:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát, őszintén szólva nem néztem utána, pontosan mit dolgoztat meg. egyelőre székként használom, de ha az ember edz is vele, akkor sztem minden izomcsoportra talál gyakorlatot.

A tartásom hol ilyen, hol olyan rajta, de általában egyenesen ülök. Főként az ajó benne, hogy nem statikus, nem merevedsz bele egy testtartásra, mert folyamatos mozgásra, fészkelődésre kényszerít.

Szék helyett is jó, persze, de én felváltva használom a székemmel, mert egy idő után megunom és elfáradok rajta.

2018. dec. 30. 16:57
 9/10 fata.morgana válasza:
Elméletileg ugyan az, de a fitt ball labda alján nincsenek "csöcsök", igy könnyel elgurul..Ha van egy kis huzat, már nem marad a helyén..Szóval érdemesebb venni a kimondottan ülésre használhatót venni, aminek az alján ott van az a 3-4 gumicsöcs...Mert ha rajta ölsz már, akkor mindegy, de ha elmész kávézni, vécére stb...akkor a kollegáknak idegesitő lehet hogy a labda elgurul szanaszét...
2018. dec. 31. 12:28
 10/10 anonim válasza:
A 4.-kel értek egyet. Lehet rajta nagyon jó gyakorlatokat végezni, de huzamosabb ideig ülni rajta szörnyű. Műanyagból van, ráizzad az ember feneke.
2019. jan. 5. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!