Fociszakértők, tisztáznátok nekem néhány kérdést?
Néhány dologgal nem vagyok tisztában:
1. Egy edző hány játékost vihet ki a VB-re, mennyi a max keret?
2. Összesen hány fős delegáció szokott utazni a Vb-re, EB-re (az orvost, gyúrót...stb. is beleértve)
3. A játék alatt hány cserejátékos ülhet a kispadon max.?
4. A klubcsapatoknál kb. hány játékost szerződtetnek egy évadra?
+1: A ságra és piros lapok az egész VB alatt érvényesek?
1. A keret tudtommal változhat, de a felső korlát talán 23 vagy 25.
+1 A sárgalapokat nullázzák a csoportmérkőzések után (legalábbis utoljára nullázták).
1: 23
2: változó, akár 50 fő is.
3: 12 (magyarul minden nevezett játékos)
4: Változó, van ahol nincsen igazolás, átlagban 2-3-4 játékost igazolnak a csapatok, szélsőséges esetben akár 10-nél is többet.
+1: csoportkör után törlődnek a sárgalapok, de akit kiállítanak a 3. csoportmeccsen arra érvényes az eltiltás a csoportkör után is.
A 2. kérdéshez megjegyzésként említem, hogy a mostani vb-re szinte minden válogatott küldött a saját csapatával kisebb-nagyobb biztonsági erőket a közbiztonság komoly hiányosságai miatt. A játékosokon kívül az alábbi személyek tartoznak a delegációhoz: szövetségi kapitány, segédedző, minden posztnak saját edzője (kapusedző, védelem edzője, középpályások edzője, csatárok edzője), erőnléti edző, orvosok, gyúrók, pszichológusok, intézők, szertárosok, szakácsok.
4. kérdéshez még annyi, hogy a második sárga után kell egy meccset kihagyni, de mint írták, akinek a harmadik csoportmeccs végén egy sárgája van az törlődik, viszont akinek kettő, annak ki kell hagynia a nyolcaddöntőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!