Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Szerintetek is jobb volt a...

Szerintetek is jobb volt a futball a 2000-es évek elején és közepén?

Figyelt kérdés
Én még nem vagyok túlságosan idős, így erre az időszakra tudok csak visszaemlékezni, de úgy gondolom, hogy akkor sokkal élvezetesebb volt maga a játék és az egész futballvilág, kevésbé ment ez a nagyképűsködés a játékosoknál, kisebb volt körülöttük a felhajtás, nem uralta ennyire a pénz a focit, pl. nem rémlik, hogy az USA-ba vagy arab, kínai, indiai ligákba igazoltak volna pályafutásuk csúcsán lévő játékosok. A jelenlegi futball lassan egy évtizede Messi és Ronaldo, valamint a Barca és a Real rivalizálásáról szól, a hagyományos nagycsapatok, mint az AC Milan, Manchester United, Liverpool, Valencia, Lyon, Inter hosszú időre eltűntek a nemzetközi porond élmezőnyéből (a Liverpool pont idén tért oda vissza), helyettük jöttek ezek az újgazdag csapatok, Manchester City, Paris Saint-Germain...de bennük igazán nem látni az átütőerőt sem azt a kultúrát, ami a hagyományosan erős csapatokat jellemzi...csak összevásárolják az elérhető legjobb játékosokat.
2018. júl. 9. 20:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Én a régi fociban azt szerettem hogy az aranylabda nem 2 emberről szólt, és tényleg sokkal több nagy egyéniség volt a pályán. Az más kérdés, hogy most is lennének, ha a Messi-Ronaldo páros nem nyomna el mindenkit
2018. júl. 9. 21:01
 2/3 anonim ***** válasza:
38%
Azt hiszem, igen. Akkor is az üzletről, penzről szólt a futball, de mégsem ennyire.
2018. júl. 9. 22:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem, csak akkor volták gyerek és ez ragadt meg benned, mert még nem láttad át az egészet.

Csak mondom Bekchamről már a 2002es vb idején volt múzeum japánba, ahol pl egy 3 méter átmérőjű falon mutatták videón ahogy alszik. És ilyenekért fizették a belépőket a rajongók.

Szóval már akkoriban is mindenből pénzt és cirkuszt csináltak. Csak nem volt ennyire elterjedt az internet ezért sokan nem tudtak semmiről.

Most tényleg olyan időszak van ahol a barca, real lenyom mindenkit. De ilyen már máskor is volt, mikor egy liga uralta a BL-t.

2018. júl. 10. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!