Fociba ilyenkor mi a helyzet, átigazolásnál?
Igen, a kivásárlási árat az esetek többségében rögzítik a szerződésekbe.
Egy csapat csak akkor tud eladni egy játékost, hogyha maga a játékos is beleegyezik, tehát aláír az új csapatához.
Ha valakit el akarnak adni, és a játékos nem egyezik bele, akkor általában mellőzik, de ez nagyon ritka.
Inkább az a jellemző, hogyha egy játékos el akar igazolni, de a klub nem akarja eladni, mert nyilván még érvényes szerződése van, s ilyenkor száműzik a tartalékok közé.
Csak ismételni tudom önmagam, ahhoz hogy egy csapat eladjon egy játékost, kell a játékos beleegyezése is.
Egy játékos csak akkor tud eligazolni, hogyha lejár a szerződése, s akkor tárgyalhat az új csapatával, ha az akkori csapata engedélyt ad rá. Természetesen lejárt szerződésű játékos azzal tárgyal, akivel akar. S az ügynökök tárgyalnak, nem a játékosok, akiknek a többsége nyilván nem egy jogi zseni.
Ha jól tudom, nem szabotálhatja egy játékos sem az edzést, mert az szerződésszegésnek minősül.
Amikor tudják, hogy idény végén lejár egy játékos szerződése, és azt nem akarja meghosszabbítani, akkor megpróbálják szezon közben eladni, hogy kapjanak érte pénzt, s ne távozzon pár hónap múlva ingyért.
Böde például olyan korrekt volt a Fradival 2014-ben, hogy aláírt még 2 évre. Mondta, hogy nem akar elmenni innét sehova, jól érzi magát, de ha mégis megvenné egy nagy csapat, akkor tartozik annyival a Fradinak, hogy ne pénzért távozzon.
Egy lejáró szerződésű játékos azok közül a csapatokba igazolhat, aki érdeklődik irántuk. S nyilván azt fogja választani, aki a legtöbb fizetést ígéri neki.
Ha egy csapat kifizeti a kivásárlási árát egy játékosnak, s vele is megállapodik, akkor bizony a régi csapatnak semmi beleszólása sincs a dologba. Magyarán a játékos mehet az új klubba.
Sorrendben válaszoltam minden kérdésedre. Szerintem sok nagyon egyértelmű volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!