Hogyan tudja egy profi kapus, egy komoly tétmeccsen kezelni a helyzetet, nyomást?
Egy Világ-,Európabajnoki, BL döntőbe vagy akár egy bajnoki rangadón is, hogyan tudnak annyira nyugodtak maradni, és hogyan képesek olyan higgadtsággal védeni, bírni a nyomást, ami rájuk nehezedik. A többi mezőnyjátékos részese a játéknak, de ha az ellenfélnek csak egy helyzete van, a kapusnak azt az egyet is kell (ki kellene) védenie, ami sokszor sikerül is. Hogyan lehet ezt bírni cérnával.
Amatőr szinten focizok, de ha valamilyen bajnokságon védek akkora nyomás nehezedik rám, hogy kiszárad a szám teljesen, gyorsan kalapál a szívem és néha azt sem tudom mit csinálok, csak ösztönből cselekszem. Ez normális minden kapusnál vagy csak én vagyok gyenge hozzá?
Bár én hátvéd vagyok, de bármilyen meccs is van, egyszerűen amint pályára lépek, eltűnik az izgalom, és olyan nyugodt leszek, hogy az hihetetlen. Fel sem fogom, hogy én most éppen az NB1-be való feljutásért küzdök, csak a meccs végén, ha sikerült.
Náluk gondolom közrejátszik a megszokás is, évek óta védenek, nem szabad másként tekinteniük ezekre a meccsekre sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!