Szeretnék focizni, de szemüveges vagyok. Szemüveg nélkül nagyon rosszul látok. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Kontaklencsére gondoltam, de csak 12 éves vagyok.2017. okt. 4. 18:12
1/4 anonim válasza:
Van kifejezetten sportszemüveg,igaz elég drága de sokkal jobb mint a kontaklencse:)
2/4 anonim válasza:
Kontaktlencséd is lehet szerintem. Mivel sportoláshoz kell, nem hinném, hogy belekötnének az optikában. (Ha internetről akarod majd rendelni, akkor is az elsőt optikából rendeld. Ott megmondják pontosan milyen kell, megtanítják berakni/kivenni.)
A lényeg, hogy minden nap tisztítani kell, folyadékot cserélni, nem szabad túlhordani, éjjelre benn hagyni.. tehát többet kell foglalkozni vele, mint egy szemüveggel. De ha ezeket be tudod tartani, akkor nincs akadálya. Ha viszont elhanyagolnád ezeket, akkor ne, mert baja is lehet a szemednek. :)
Húgomnak pl 13 évesen lett kontaktlencséje.
3/4 anonim válasza:
Ennyi idős gyereknek mèg sokat fog változi a szeme, ezèrt sem ajánlanám, a sportszemüveg sokkal praktikusabb megoldás, bár nem túl olcsó..Remèlem segítettem;)
4/4 anonim válasza:
Sokan említik itt a sportszemüveget , drága és amikor nekem volt 5 évvel ezelőtt, folyamatosan bepárásodott amikor már a meccs felénél tartottunk (kapus voltam) . Szerintem is ajánlanak majd napi lencsét, de szerintem ha be is vállalod akkor csak meccsek idején hord , mert 12 évesen annyira még nem ajánlott a sokszori viselet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!