Ebben az esetben kezezik a kapus?
Adott egy elképzelt szitu. A kapus 16oson kívül áll, mondjuk 20 centivel. Viszont a kezét kinyújtva a labdát a 16oson belül tartja.
Szerintetek kezezés ?
Az MLSZ szabályzat kimondja, hogy a büntető területen kívül a kapusra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a mezőnyjátékosra.
/ Ez a rész ellenőrizhető a leírásban, kérésre belinkelem /
Ez szerintem kezezés ,kivül nem érünk a labdába csak fejelünk rugunk..
De értelme nincs annyira előremenni
Kapus 16F
Szerintem is kezezés.
HA a kapus a büntetőterületen egyenlő a mezőnyjátékossal, akkor nem ez kezezésnek számít szerintem.
Pedig nem kezezés. A labda helyzete számít. Ha a labda a 16-os vonalai által meghatározott képzeletbeli falon belül van, akkor a kapus kézzel is hozzáérhet, függetlenül attól, hogy hol van a lába, hasa, másik keze, füle, stb.
Írod, hogy dehát a kapus a 16-oson kívül van, ezért x meg y vonatkozik rá... a keze nincs kívül. Hiszen különben hogyan tudna hozzáérni a 16-oson belüli labdához? :)
A szabálykönyvben nincs leírva, hogy a labda helyzete, hanem a kapus helyzete számít.
Kérlek olvasd el.
Értem én, hogy a labda helyzetére gondol mindenki, de nincs ilyen a szabályzatban.
Aki azt mondja, hogy a labda helyzete számít ebben az esetben, akkor kérem mutasson már róla egy leírást.
Én alátudom támasztani az állításomat / véleményemet a szabályzattal.
A labda helyzetére vonatkozó részt valaki alá tudja támasztani a hivatalos szabályzat alapján ?
Nem lehet, hogy a labdára vonatkozó elképzelés egy tévhit vagy egy rossz beidegződés ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!