Mennyit keres kb egy NB 2es női focista?
Vissza akarnak engem húzni a régi csapatomhoz,ami most alakult újjá...azt szeretnék,hogy visszamenjek de nem tudom
Egyébként ha ez számít 17 éves vagyok:D
Laikus vagyok. Gondolom mindenképpen havi bruttó 127500 Ft fölött (ez a minimálbér 2017-ben), ha főállásban tudja csinálni. Egy szakmunkás garantált bérminimuma 2017-ben bruttó 161000 Ft. [link]
A férfi NB II-ben nagy fizetésekről írnak.:
De írnak ilyet is férfi NB II-ről.:
"Egyébként mindenki azt gondolja, hogy a focista élet fenékig tejfel…igen, addig, amíg megkapják a fizetést időben, vagy egyáltalán megkapják. Amikor hónapokon keresztül a te önkormányzati fizetésedből kell élnetek, holott élhetnétek jól is, akkor azért elgondolkodsz dolgokon…ja, és nem tehet semmit, mert ha kinyitja a száját, akkor még a kispadról is kipenderítik valami átlátszó ürüggyel. Amikor jön a karácsony és hónapok óta nincs fizetés, aztán előtte 2 nappal valami kis alamizsnát odadobnak nektek. Tudom, hogy sokan úgy vélekednek, hogy a focisták nem érdemelnek semennyi fizetést, de… Én akkor is úgy gondolom, hogy mindenki előtt ott állt a lehetőség, hogy focista legyen…minden kisfiú álma az, hogy híres játékos legyen, de nem mindenki küzd az álmaiért." [link]
Én laikus vagyok. Egy államilag finanszírozott testnevelési főiskola mellett lehet csinálni esetleg? Ill. pl. ha fősulis vagy -akár levelezőn- és igazolt játékos, ösztöndíjakat külföldre lehet pályázni (ERASMUS, Campus, stb..). Volt egy angliai ismerősöm, aki diplomát csinált és a londoni egyeteme női focicsapatában sportolt.
Van egy ilyen az MLSZ honlapján.:
Sportszakemberekre megadott juttatások.:
Futsal, női NB I.: Havi bruttó 200 000 Ft.
Egyéb megyei szintű amatőr csapat, havi bruttó.: 150 000 Ft
"II./1. Személyi jellegű ráfordítások
Amatőr sportszervezetek esetén személyi jellegű ráfordítások jogcímen kizárólag felnőtt
csapatokhoz köthető személyekre lehet támogatást igényelni.
A személyi jellegű ráfordítások jogcímen belül az edzői díjak, juttatások legmagasabb
elszámolható mértékét az MLSZ az edző végzettségétől függően állapítja meg. Ez arra
az esetre is vonatkozik, ha egy sportszakembert több sportszervezet is foglalkoztat. Az alábbi
táblázat a foglalkoztatott edzők egy főre jutó maximálisan támogatható/támogatandó havi
bruttó juttatását mutatja (teljes munkaidőre vetítve):
adatok Forintban
Edző végzettsége:
UEFA "pro"
UEFA "A"
UEFA "B"
Egyéb
Havi elszámolható bruttó
juttatás maximuma
500 000
400 000
350 000
300 000
A sportszervezet vagy alapítvány munkavégzésre irányuló jogviszonyban lévő (személyi
jellegű juttatásban részesülő) sportszakembereire vonatkozó felső támogathatósági szint a
sportszervezet besorolásától függően kerül meghatározásra. A főállású (napi 8 órás
foglalkoztatású) munkatársak egy főre jutó maximálisan elszámolható havi bruttó juttatását az
alábbi táblázat tartalmazza:
adatok Forintban
Sportszervezet
besorolása
NB I vagy
RUK
NB II vagy
Alközpont
NB III
Futsal és
női NB I
Egyéb, megyei
szintű amatőr
csapat
Havi elszámolható
bruttó juttatás
maximuma
350 000
350 000 200 000
200 000
150 000
Nem támogatható e jogcímen – semmilyen munkakörben - hivatásos játékos részére kifizetett
juttatás.
Hivatásos sportszervezetek (felnőtt férfi nagypályás NB I, NB II, felnőtt férfi és női futsal NB I
és női nagypályás NB I) esetében az Értékelési Elvekben meghatározott kvóta alapján számolt
elvi támogatás összege csak az utánpótlás-nevelés jogcímre értendő. Hivatásos
sportszervezetek személyi jellegű ráfordításaira jóváhagyható támogatás ezen felül értendő.
A felnőtt férfi NB I és NB II osztályokban a de minimis értékhatár figyelembe vételével, míg a
többi hivatásos csapat – kivéve hivatásos NB III felnőtt férfi nagypályás - esetén az indokolt
mértékig az (utánpótláshoz nem tartozó) személyek bére, de legfeljebb 5 millió forint
támogatási összegig hagyható jóvá személyi jellegű ráfordítás jogcímen támogatás." forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!