Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Vízilabdában, a labdát birtokl...

Tuja1 kérdése:

Vízilabdában, a labdát birtokló játékost le szabad-e nyomni a víz alá? Szabálytalanságnak minősül?

Figyelt kérdés

A szabályzatban ezeket találtam.

EGYSZERŰ HIBÁK:

-Víz alá vinni vagy víz alatt tartani a labdát teljes terjedelmében

-Ellökni az ellenfelet vagy elrugaszkodni róla, ha az nem birtokolja a labdát

KIÁLLÍTÁSI HIBÁK:

-Megfogni lenyomni vagy visszahúzni egy olyan játékost aki nem birtokolja a labdát

-Akadályozni vagy egyébként nem engedni a szabad mozgást egy olyan

játékosnak, aki nem birtokolja a labdát, beleértve az ellenfél hátán, vállán vagy

lábán való úszás.

Miért van kihangsúlyozva, hogy LABDÁT NEM BIRTOKLÓ?

Ezek szerint a labdát birtokló játékossal szemben ezek már nem számítanak szabálytalanságnak?

2017. jún. 15. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Amíg fogja a labdát, nem fújnak szabálytalanságot (kivéve ha az durva szabálytalanság: bakugrás, ütés, stb...). Tehát ha lenyomják a víz alá a labdát fogó játékost, de az nem engedi el a labdát, addig nem fújják le, sőt, le is szerelhető. Ahogy elengedi, lefújják.

Centernek is csak akkor fújnak, ha pl. beforgatja a nyakán lévő bekket, és utána elengedi a labdát, addig nincs szabálytalanság. Ha elengedi, akkor ötméteres, ha nem engedi el, akkor odamegy pl. a kapus és szereli

2017. jún. 15. 16:22
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:

"- Víz alá vinni vagy víz alatt tartani a labdát teljes terjedelmében megtámadás

közben

[Megjegyzés: Egyszerű hibának számít, ha a játékos a labdát teljes terjedelmében a v íz alá

viszi, vagy ott tartja miközben támadják, még akkor is, ha a labda víz alá kerülését az ellenfele

támadása okozta. Nem jelent különbséget, hogy a labda a játékos akarata ellenére

került a víz alá. A lényeg, hogy az ellen a játékos ellen kell az egyszerű hibát megítélni, aki a

labdával a víz alá vitel pillanatában érintkezett."

Ezek szerint, ha a labda birtokló játékos magával rántja a víz alá a labdát szabálytalanságot követ el?

2017. jún. 15. 16:52
 3/5 anonim ***** válasza:

(nincs mit)

Igen.

Én középhátvédként gyakran szereltem a centert úgy, hogy mikor bejátszották a labdát, ő meg béna módon felülről nyúlt rá, egész egyszerűen rányomtam a karjára, mire ő víz alá vitte a labdát és befújták neki szabálytalanságként

2017. jún. 16. 07:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaid! ;)
2017. jún. 16. 17:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Szívesen:)
2017. jún. 16. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!