Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Milyen a magyar amerikai foci?

Milyen a magyar amerikai foci?

Figyelt kérdés
Mennyire hasonlít az amerikai bajnoksághoz a magyar? A szabályok ugyanolyanok? Kapnak fizetést a játékosok? Van rendes focipálya Magyarországon? Kb.hány néző szokott lenni egy meccsen? Mennyi rá egy jegy? Ha egy magyar csapat kiállna egy amerikai ellen ,milyen esélyekkel indulna? Milyenek az edzések? A felszerelést maguknak veszik vagy kapják? Kb.mennyibe kerül a felszerelés? Mit gondoltok eléri itthon egyszer azt a népszerűséget,mint Amerikában? Ha igen,mikor? Én miskolci vagyok,úgyhogy ha valaki tudna írni a Steelersről kicsit részletesebben,azt megköszönném. Én eddig csak az amerikai meccseket követtem,de most elkezdett érdekelni a hazai is. Ez egy kicsit hosszúra sikerült. A válaszokat előre is köszönöm.

2017. máj. 16. 09:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

nem sokat tudok csak 1-2 kérdésre tudok válaszolni

a szabályok legjobb tudomáson szerint nem 100%-ban ugyanolyanok, az NFL-ben évente változtatgatnak és azt nem feltétlen hozzák be itthon is

székesfehérváron van rendes szabványos pálya, a többi városban nem szabványos gyorsan átalakitott pályán játszanak

egy európa válogatottnak se lenne esélye a leggyengébb amerikai csapat ellen sem

azt hiszem venni kell és olyan 80ezer körül lehet a felszerelés

nem lesz sosem olyan népszerű,de egyre csak nő a népszerűsége itthon

ha valamit rosszul irtam biztos kijavitanak:) amelyik kérdésre nem válaszoltam, oda valószinűleg csak hlyeséget irtam volna, de remélem segitettem

2017. máj. 17. 12:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Valaki még?
2017. máj. 17. 15:57
 3/4 anonim ***** válasza:
A MAFSZ a college(egyetemi) bajnokság szabaályait vette alapul, abból lett kialakítva az itthoni szabálykönyv, így azért vannak lényeges eltérések(pl: elég 1 láb az elkapáshoz). Nem tudok olyan játékorsól, aki pénzt kap azért, hogy amerikai focizik. Az importok talán kapnak valamennyit, de a mi csapatunknél úgy volt, hogy álltuk az amerikai játoksnak az oda-vissaz repjegyet, adtunk neki szállást és munkát. Szabvány pálya csak Székesfehérváron van, ott szokott játszani a válogatott, olyankor azért megteleik :D De a nézőszám nagyon változó. HFL-ben szerintem azért el szokta érni a százat minden meccs, Div1-Div2 szerintem olyan 100-50 között van, ott nagyon változó, a HFL-ben már vannak kialakult szurkolói csoportok (10-20 ember) alsóbb osztályokban még nem igazán. A jegy ára vagy ezer Ft vagy ingyenes, legalábbis én eddig ezt tapasztaltam. Edzséek azon minden csapatnál másak, de a legtöbb helyen heti 2 edzés van, teljes cuccban. A felszerelést mindenki magának veszi(amatőr sport), de sok helyen biztosítanak felszerelést 1-2 edzésre, hogy eldöntds, tényleg akarsz focizni vagy túl kemény. Felszerelést egéybként olyan 3 hónap után érdemes egéybként venni. A felszerelés ára nagyon változó. Van sisak is 200e Forintért, de ebből pl lehet venni egy kezdő felszerelést simán. Amerikai középiskolások is rommá vernék a válogatottat, teljesen más szint, se a foci, se a népszerűsége, de azt veszem észre, hogy egyre nagyobb ütembe terjed a sport, már a magyar meccseket ia adja a DigiSport. A Steelers idén veretlen, bomba erős, de van 3 amerikai és még más külföldiek is. Ha jól tudom az edzések és a meccsek is Felsőzsolcán vannak, így nem miksolci székhelyű a csapat, de azt hiszem nincs messze a 2 egymástól. Ha teheted és érdekel menj ki egy meccsre vagy állj be egy edzésre.
2017. máj. 20. 08:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Lány vagyok úgyhogy nrm hiszem hogy beállhatnék.
2017. máj. 20. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!