A hátvédek fociban hogy veszik el a labdát?
Mármint ők várnak a csellre vagy már hamarabb cselekednek?
Mik a mozdulataik amivel el veszik a labdát?
Van valami videó erről?!
Megpróbálják lezárni a passzsávokat, illetve szűkíteni a területet, körbevenni a labdás embert (ha ez a taktika része). Passznál igyekeznek előbb megszerezni a labdát, mielőtt a támadóhoz érne (megelőző szerelés).
A labdás embert megtámadni nem kritikus helyzetben kockázatos, inkább kivárásra játszanak, ezért látni sokszor "táncoló" csatárokat és védőket, akik egy helyben állnak. Mindenképp megelőzendő az, hogy a támadó labdával lendületből érkezzen, mert sokszor gyorsabb, és csak szabálytalansággal lehet megállítani, tisztán szerelni ekkor már nehéz.
Ez igen!!!
Ha jól felrugdosod a támadót akkor bizony piros kártya!!
Mi is ilyen baromul játszottunk, nekem állandóan szétrúgták a lábam, csoda, hogy nem tört el a lábujjam. Egy "haverom" jó szokása volt, hogy letaposott a gcibe mindenkit...:D
Bár én is néha szépeket odavertem, de nem szándékosan.
Ha normálisan akarsz szerelni, akkor tartani kell a lépést a támadóval és megpróbálni labdára menni. Rá kell érezni, kis reflex is kell hozzá talán. Ha gyorsabb a támadó, akkor viszont nem lesz egyszerű dolgod.
Például én az ilyen 165 centis kisebb srácokkal mindig összerúgtam, mert megemeltem a szartaposóm, hogy elszedjem a labdát, de beleugrott a sípcsontomba, mert úgy pattognak A-ból B-be mint egy gömbvillám. Megmondom őszintén utálom ha belerúgok valakibe. Nem azért mert fáj, hanem nem akarok sérülést okozni. Bár nem mindenki van így. Meccseken meg a szenvedő is "rájátszik", mert profitál a csapat ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!