Nagyon szeretek védeni de nem komoly szinten csak suliban, de nem tűröm jól a fájdalmat. Hogyan tudnám a tűrőképességemet fejleszteni?
Lehet vetődni betonon is. Amikor az iskolai bajnokságon védtem, akkor reflexből vetődtem el a betonon. Nem érdekelt semmi, csak az, hogy ne kapjunk gólt. Sajnos végül vesztettünk és teljesen szétesett a csapat, de egy élménnyel gazdagabb lettem akkor, 10 évesként.
Ha van egy minimális gömbérzéked amúgy meg érdekel, akkor rá fogsz érezni. Kérd meg egy haverod, hogy rúgjon neked kapura. Ha meg rábikázzák nem kell megijedni, üsd ki ahogy bírod vagy ha bízol magadban, akkor el is kaphatod és rögtön vedd le mellre, hogy ne ejtsd le, ne férjen hozzá a támadó. A rábikázós gyereket meg le is támadhatod, ne felejtsd el, hogy nem vagy a kapuba szögezve. Ha fizika kontaktust erőltetsz rá, akkor nehezebben fog tudni lőni. Viszont érezd, hogy meddig lehet kijönni, ne kövesd el azt a hibát, hogy nagyon kimész. Amúgy ne félj, maximum fejbe kapnak a labdával. Ha gyengébb vagy, akkor esetleg seggre esel. Ha meg nem, akkor kipattan a fejedről.
Amúgy nem biztos, hogy rossz kapus vagy, szorgalommal lehet kompenzálni a tehetséget. Még időben is vagy, hogy lemenj focizni. Én is bánom, hogy nem mentem, pedig engem fociedző is hívott, hogy menjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!