A röplabdaháló milyen magas?
Szia!
12-es korcsoportban (női) nagyjából milyen magas lehet a háló? És ha 13-as lenne (szintén női) akkor hány centi lenne az eltérés?
Én kb. 169-170 cm vagyok. Ha felnyújtom a karomat 215-216cm-re érek fel. Ez jónak számít? A lecsapáshoz mekkorára kellene ugranom? Csak azért kérdezek ilyeneket, mert már nagyon érik, hogy elmenjek röpizni, de előbb az ilyen adatoknak szeretek utánanézni.
Előre is köszönöm, ha valaki akár csak egy kérdésemre is tudja a választ! :D
U12 fiú és lány háló is 210.
U14, U16 fiú 224, lány 210.
U18 fiú 243, lány 224.
Igazából nőiben U16-ig 210-es a háló, utána jön a 224 cm.
12 évesen vagy 169-170? Az teljesen korrekt, simán elérhetsz egy 180+-os magasságot, röpiben bőven elég lehet szinte bármely posztra.
Neked is azt tudom mondani, mint a kérdezőnek. Ha vállmagasságban van a háló, akkor már istenesen oda lehet csapni a labdát, védekezésben meg lehet egy embereset sáncolni, ha jól jön ki az ütem. Afelett meg már csak abban segít, hogy ne kelljen annyira jó ütem, meg magasabb labdákat is elérj. :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! De tényleg! Nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan válaszolnak rá!
Tudom, hogy nagyon magas vagyok, sokszor emiatt el is nézik az életkoromat. Előző héten ismerkedtem meg anyukám egyik ismerősével és ő azt hitte, hogy nyolcadikos vagyok, közben meg csak hatodikos! XD Nagyon magas vagyok, de nem csak én, hanem a családomból mindenki.
Örömmel hallom, hogy jó lennék benne. Most már még szívesebben mennék röpizni!
Esetleg az hátrányt jelent ha szemüveges vagyok? Vagy legyen kontaktlencsém? Floorball-t néha játszunk a suliban. Ha én és a labda a terem távolabbik sarkaiban vagyunk, akkor néha le kell hajolnom, hogy kivegyem a labda körvonalát ami egybeolvad a sok cipővel. De tudom, tudom, a röplabda nem egy teniszméretű labda! Csak kérdezem, hogy az közrejátszik-e valamivel vagy mindegy, mert szemüveg nélkül is simán elboldogulok tesiórán?
(Kosárban is jó vagyok szintén a magasságom miatt. Régen kosaraztam, de az a barátom akivel együtt jártam edzeni kiszállt. Igaz, hogy ott szereztem új barátokat, de nélküle olyan laposnak tűnt minden, ezért én is kiszálltam. Most is kosarazom, de nem sportszerűen, csak néha egy-egy meccset szeretek lejátszani a barátaimmal. Eddig a röpi volt az amit szívesen kipróbálnék, ha ott vannak a barátaim, ha nincsenek!)
Még egyszer köszönöm szépen!!!
Kontaktlencse, vagy sportszemüveg megoldás lehet.
Ha nem túl rossz a szemed, akkor lehet szemüveg nélkül is, de:
1. Tovább romolhat a szemed
2. Segít, ha élesen látsz :)
Köszi! te aztán gyors vagy!
Tudom, hogy nem olyan jó a szememnek ha szemüveg nélkül vagyok, de ha heti 5 tesiórát kibírok nélküle szerintem nem kell majd edzésre/meccsre se. Ha pedig továbbromlik szerintem a kontaktlencsét fogom választani megoldásként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!