A magyar válogatott hogyhogy a 20. legjobb jelenleg a
világon?
Figyelt kérdés
FIFA ranglistán a 20. helyen vagyunk. 2016 áprilisában pedig 18.-ok voltunk. Hogyan kerülhettünk így előre? A jó EB szereplés? Egyáltalán mi alapján van ez? Gólok száma, megnyert meccsek? Azért nem rosz ez a több száz ország közül.
Szerintem az EB szereplésünk elég nagy szerepet játszik ebben. Egy gyengének hitt csapat egyszer csak a nyolcad döntőben találja magát. Ez hatalmas meglepetés volt mi magyarok és Európa számára is. Több szoros meccset játszani erős csapatokkal, nem rossz teljesitmény.
2016. okt. 1. 17:49
3/8 anonim válasza:
előtte is 20. hely körül voltunk, szóval nem az eb miatt. Igazából én se értem pontosan, persze tudom, hogy van egy számolási mód, de hogy mi alapján jöhetett ki, hogy mi ilyen jól meneteltünk múltkor, tehát hogy miként működik ez gyakorlatban, azt nem értem és nem látom át. Én csak azt látom, hogy amellett, hogy 30 évig legfeljebb 3.-ok voltunk a selejtezőkön, pld. a 2014-es VB selejtezőn is kaptunk csúnya veréseket, a mostani eb selejtező csoportköre is inkább csalódást keltő volt, és ezekkel kapaszkodtunk fel az utóbbi években idáig. Szóval az biztos, hogy végtelenül h*lye rendszere van a fifának, és semennyire sem releváns és mérvadó ez a lista.
2016. okt. 2. 20:20
4/8 anonim válasza:
Pluszpontokat ért a két pótselejtezős győzelem, a kijutás, az Eb-n szerzett minden pont. Ráadásul a pótselejtezőn illetve az Eb-n velünk egy súlycsoportban lévő, vagy erősebb csapatok ellen játszottunk, ami azt jelenti, hogy az így megszerzett pontok még többet számítanak. Nem mindegy, hogy portugáliával ikszelsz egy Eb-n, feröerrel egy vb-selejtezőn, vagy Moldovával egy barátságos meccsen.
Ez a magyar válogatott valaha volt legjobb FIFA-világranglistás helyezése és időszaka, persze világranglista csak 1992 óta létezik. Előtte voltunk sokkal erősebbek is, utoljára 1986 körül.
2016. okt. 3. 20:53
5/8 anonim válasza:
Nem a 20. legjobb a világon,a FIFA világranglista mindig is torzított,nem kicsit.Hiszen nem befolyásolja a helyezést,hogy egy-egy sikert,milyen erősségű ellenfelekkel szemben ér el egy csapat,stb.,stb.
2016. okt. 9. 16:53
6/8 A kérdező kommentje:
Hát még anno Puskáséknak, az Aranycsapatnak köszönhetjük a sok megszerzett pontokat, hiszen akkoriban sokat voltunk Vb-n és Eb-n...2 Vb ezüstérem is csurrant-cseppent ugyebár.
2019. júl. 22. 19:50
7/8 A kérdező kommentje:
Legalábbis én szerintem...
Azóta sajnos már csak a 42. helyen vagyunk
2019. júl. 22. 19:51
8/8 anonim válasza:
Kérdező, csak az utóbbi öt év eredményei számítanak bele a ranglistába. A 20. hely a pótselejtezőn elért kettős győzelemért, illetve a kijutásért kapott prémiumpontoként járt a válogatottnak.
De sajnos a reális helye pillanatnyilag a 40-50 között van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!