Melyik európai labdarúgó bajnokságot nézed/követed? Hol a legjobb a foci?
A legjobb egyértelműen a Premier League. Sokk esélyes csapat van Man.City,M.U.,Tottenham,Chelsea,Arsenal+ Idén a Liverpool és az Everton is sokkal jobb mint tavaj, de én a Bundersligat szeretem a legjobban , amikor el kezdtem mecseket nézni még a Dortmund is nagyon jó csapat volt ( most is nagyon JÓ mindőröké BVB) és a Bayer Levercusen is. A La League is jó van harám nagyon jó csapat ( 2 Madrid +Barça) tehát az első három hely egyertelmű viszont a negyedik helyért 3-4 csapat is esélyes (Villareal,Atlethic Bilbao,Valencia,Sevilla). A Seria A szerintem a legunalmasabb, mert egy csapat van Juventus. Visszont ha a két Milan össze kapná magát akkor elég érdekes lenne.
A négy Profi Liga közül a legérdekesebb:1.Premier League
2.La Liga
3.Bundersliga
4.Seria A
Attól függ, mindegyiknek van előnye és hátránya a másikkal szemben. A Bundesliga nekem azért a kedvencem, mert gólokban az a leggazdagabb, ezáltal nagyon szórakoztató a játék, a bajnokság a legszínvonalasabb a világon, úgy gondolom, a német mentalitásnak hála a csapatok hajtanak, nem játszanak biztonságit, nem szoktak alibizni, és ha a bajnoki címet nem nézzük, azonkívül nagyon szoros a bajnokság (ezért is tartom a legerősebbnek). És igazából, ha a Dortmund még kicsit fejlődne, esetleg feljönne még egy tőkeerős csapat (Wolfsburg, Leverkusen elég feltörekvő), akkor a bajnoki címért is lehetnének izgalmas, nyílt csaták, de azért így is néha egy picit meginog a Bayern győzelme, nem mindig olyan egyértelmű, hogy megint ők nyernek. Nincsenek akkora túlfizetett, sztárok, de nagyon sok a tehetség, és nagyon minőségi a futball, mindegyik csapat felszívja magát, a kiesés ellen általában vérremenő csaták szoktak lenni. A legszórakoztatóbb, legélvezetesebb liga számomra.
Nagyon sokat változtat az adott szezon, mert néha összejönnek nagyon szoros, vagy akár káoszos szezonok némelyik bajnokságba, és olyankor akár előre is ugorhat a legkevésbé nyomon követett bajnokság is.
Alapvetően a második a Premier League lenne, nálam, ha vetítenék, de itt meg kell jegyezni, hogy a Bundesligánál jellemzőbb a nyílt bajnokság, és ha ez van, akkor könnyen az első helyre ugrik nálam, mint pld. a tavalyi évben tette. Azért én nem esnék túlzásokba, mert alapvetően a PL-nek is megvannak az esélyesei, ilyen csoda nem szokott történni, mint ami tavaly történt, és az utóbbi évek tendenciája alapján egy Arsenal, Tottenham (!), Liverpool-féle csapatot ostobaság lenne esélyesnek beállítani. Persze van, hogy egyszer-egyszer odakerülnek, de akik esélyesek, az a Chelsea, City és a Manchester United volt pár éve, és talán most visszatalálhatnak oda. És pld. amikor a Chelsea nyert tavalyelőtt, akkor az egy kifejezetten lapos bajnokság volt, köztük sincs mindig csata. Ettől függetlenül a PL egy legendás, klasszikusan nagy bajnokság, egy különálló, egyedi atmoszférával rendelkezik, ami ha megragad, akkor nehezen enged el az angol bajnokság varázsa, úgyhogy nálam egy picit a Bundesliga mögött jön a PL.
Aztán nagyobb lemaradásba jön mostanában a spanyol liga, igazából itt is kissé túlzás beállítani, hogy olyan sok esélyes lenne, egy Atlético nem nagyobb esélyes mint a Dortmund a németbe, a Realt meg ált. veri a Barca. Persze, főleg ők ketten, elég jó versenyfutásokat szoktak tenni, de számomra a spanyol élvonal túlságosan széttagolt. Jönnek a nagyok, majd a "nem szabad őket leírni" csapatok, akik jók lehetnek a nemzetközi kupaszereplésre, aztán jön a szürke középmezőny, majd a boxszzsákok, akik ellen 6 meg 8-0-ás arányban nyer a két nagy, de már sokszor az Atlético is nagyon p**csázza némelyiket. Ezeknek a csapatoknak gyengébb, hazai focistái vannak, tényleg nem egy kategóriák a világ legjobb csapataival, akik meg versenyeznek a győzelemért. Nekem nem attól élvezetes egy meccs, hogy 20 perc után már csak az a kérdés, hogy hány-nulla lesz. És ritkán van, hogy a kiesés ellen küzdők igazán megnehezítenék a nagy csapatok dolgát, egy Bundesligába tavaly a Frankfurt rabolt először pontot a Bayerntől, akik aztán osztályozót játszottak és év elejétől rossz formát futottak, még volt, hogy nagyon úgy is nézett ki, hogy kipottyannak. A Dortmund-Bayern kettős azért nem is szokott 110 gólokat szórni, igaz 4-el kevesebb forduló van, de 70-80 gólig jutnak akkor is ált., pont ezért. Ettől függetlenül a világ legjobb csapatiból jó pár a spanyol bajnokságba van, és az egyik legerősebb bajnoksággá nőtte ki magát, úgyhogy nem rossz bajnokság, de számomra a 2 kedvencem után, nagyon nagy törés után jön a spanyol.
Majd jön az olasz, francia, a franciát a tehetségek miatt szeretem jobban, az olaszt meg a nagy, tradicionális csapatok és hangulat miatt. Nem igazán tudok dönteni a kettő közt, tényleg csak az dönt, hogy mikor, éppen hol nyíltabb a bajnokság. Alapvetően mindkét liga, a németnél is jobban egycsapatos (PSG, Juve), de pld. tavalyelőtt a franciánál sokszor nagyon úgy nézett ki, hogy a Marseille is esélyes lehet, vagy aztán a Lyon. Idén meg a Monaco brillírozik nagyon, és ráadásul a Paris most meggyengült, úgyhogy simán kiénekelhetik a sajtot a fővárosiak szájából. Ilyenkor a franciát szeretem jobban... de tavaly pedig pont hogy az olasz lett elég nyílt, a Juve gyengélkedett sokáig és a Napoli brillírozott, így sokáig totál nyílt volt a bajnokság, a franciába meg pont tavaly nyert ritka nagy önbizalommal a Paris, végigdominálva az egész bajnokságot. Úgyhogy egyik mindig nyílt marad, akkor átterelődik oda a figyelmem, de alapvetően ezek a bajnokságok már kicsit kiesnek a látószögemből.
Még néha ránézek a belgára, esetleg a portugálra és tkp ennyi. Nem jobb bajnokságok, a színvonal alacsonyabb, a portugálba ált. a 3 nagy közül, szokott 1-2 menni, a belgát így hirtelen nem is tudom, ált. Anderlect szokott lenni, de az utóbbi időben pont nem ők nyertek. Az a baj, hogy nem vetítik annyit, nincsenek akkora nevek, így nem igazán átélhető, nyomon követhető. Meg tényleg a portugálból nekem a három nagycsapaton kívül a többi szürkébb, mint egy NBII-es csapat (persze nem a színvonalat hasonlítom, de nekem egy Rio Ave - Guimares mérkőzés kb. egy Békéscsaba - Szolnok szinten van, iránta érdeklődés terén.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!