Top 5 focicsapatotok?
Az enyém:
1. Barcelona
2. Real Madrid
3. Bayern Munchen
4. Paris Saint-Germain
5. Atletico Madrid
Sheriff
BATE Borisov
Vardar Skopje
Ventspils
Vaduz
Az 5 kedvenc:
1. Borussia Dortmund
2. Manchester United
3. FC St. Pauli
4. Borussia Mönchengladbach
5. Rayo Vallecano
(német foci szerelemese vagyok, amióta az eszmet tudom, de a PL-t is szeretem, ahogy látható a Man United a kedvenc, de mostmár minden topligát megnézek, az olaszokat sose szerettem, onnan nincs is igazán kedvenc, talán a Roma még aránylag szimpatikus. a két igazán kedvenc a Man Utd és a BVB, a többit inkább csak nagyon szeretem, szimpatikus - ez nem is meglepő, mert pld. a St Paulit vagy a Vallecanot ritkán nyílik alkalma az embernek megnézni, de a Gladbachnak is volt sz*r időszaka, bár fényes is, csak azt meg nem láttam :).)
Az 5 legerősebb
1. FC Barcelona
2. Atlético Madrid
3. Bayern München
4. Real Madrid
5. Borussia Dortmund
Ezt vehetjük jelenleginek, bár 1 meccsen a Dortmund vagy a Real is megfoghat egy Barcát. Kicsit azért bejátszott nem csak az éppen aktuális forma, hanem az utóbbi év (most pont év vége van amúgyis :D), meg az is, hogy mik szerintem jelenkorunk meghatározó csapatai. Szerintem jelenkorunk két meghatározó csapata egyértelműen az Atlético és a Barcelona. Két másféle taktikát valósítanak meg az Atlético egy defenzívebb felfogás szerint játszik, párharcokra bontja le a meccset, a jelenkor legnehezebben legyőzhető csapata, és a legkiélezetebb védelmet ők birtokolják, nem véletlen jutottak kétszer BL döntőbe, az már, hogy elbukták 1 meccsen, ráadásul úgy ahogy, az nem az ő gyengeségük. Tulajdonképpen kétszer csúcsra értek, ráadásul milyen ágon, főleg tavaly, a legnagyobb kihívóikkal egymás után bántak el. A Barcelona pedig a sokpasszos, labdabirtoklós játék, a tiki-taka őshazája, ezt a fajta támadófelfogású, technikás játékot ők játsszák legjobban, és jelenkorunk talán legjobb csapata, ez megmutatkozik a BL győzelmükből és a folyamatos spanyol bajnoki sikereikből (ami talán számottevőbb, mert a Bayernen kívül a legnagyobb kihívóik ott vannak és évről-évre hosszútávon verik őket). Az Atléticot a bajnokság szempontjából annyiban védeném meg, hogy nekik talán a BL jobban fekszik, mert ezzel a felfogással a kicsik és középcsapatok többször tudnak pontot lopni tőlük, egy esetleges, ált. 0-0-ás X-el, vagy 1-0 sikerrel, mint a RM-Barca kettőstől, akik a kicsiket ledominálják, és max. ha rossz napjuk van nem 6 góllal nyernek, hanem "csak" 2-3-al. A Real nem olyan jó, mint az a 2 BL győzelem mutatja, a 2014-est jobban megérdemelték, viszont az már nem ma volt, annyira régre nem nyúlnék vissza, és akkor se emelkedtek ki az Atlético-Barca kettősből. A tavalyi egy nagyon szerencsés ág volt, egy meccsen pedig sikerült jól játszaniuk az Atlético ellen, de tavaly megmutatkozott, hogy akik igazán nagy tetteket raktak le az asztalra az a Barca és az Atlético. A Bayern amióta kezd az aranygeneráció kiöregedni, plusz jönnek az ígéretes, de sokszor nem éppen beváló, a képbe beleillő edzők kissé hanyatlik, persze bombaerősek ők, csak igazán ütőképesek nem tudnak lenni, kinőni nem tudják magukat, tökéletesen mutatja a helyzetet, hogy rendre elbuknak az elődöntőben. Na, ez az eredmény reálisan tárja fel a Bayern helyzetét, szinte mindig van min. 2 spanyol csapat akik jobbak a Bayernnél. A Bayern a legutóbbi győzelmük óta folyamatosan a 3.-4. helyen tanyázik. És én egyre inkább azt érzem, hogy míg a Realból, Barcelonából, de sokszor még az Atlético, BVB, Juve keretből is feltudok sorolni néhány kiemelkedő játékost, akiket akár mondhatnánk a világ legjobbjának (akár Modric, Iniesta, Godin, Mkhitaryan, Pogba - tavalyi keretekből), addig a Bayernbe ki ez a név??? Nekem Lewandowski azért nem egy világ legjobbja, talán Müller inkább vagy esetleg Vidal, ha jó formában van, de a Ribéry/Robben kettős rengeteget sérült, D. Costa, Coman még nem, Alcantara sem, X. Alonso már rég nem, még esetleg a védelemben vannak kiemelkedő arcok, főleg így Hummelssel. Szóval az-az ütőképesség hiányzik a Bayernből. Nálam most a Dortmund az 5., de ha konkrétan ezt a szezont vesszük lehet inkább a Chelsea. És azért a Juventust is meg kell említeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!