Milyen nehézségű megtanulni teniszezni? Milyen erősségek kellenek a teniszezés megtanulásához?
Szia ! A tenisz az egyik legkomplexebb sport ,nagyon sok minden kell hozzá hogy elsajátítsd (koordináció ,kéz-láb összehangolása ,labdaérzék ,fizikai erő ,gyorsaság,koncentrálóképesség stb.) ,az alapokat viszonylag hamar el lehet sajátítani ,és innentől kezdve válik élvezhetővé a játék. A versenyzővé válás viszont egy nagyon hosszú folyamat ,és nagyon nehéz odakerülni a jó versenyzők közé.Összességében kifejezetten ajánlom ,mert rendkívül élvezete, emellet az átlagnál magasabb társadalmi,(műveltségi) szintű csoportok körében elterjedt a viszonylag drágább árfekvése miatt. Ha érdekel még valami írj privátot
Üdv:Egy tenisz edző
Én 11 évesen kezdtem teniszezni. Akkor költöztünk ki Amerikába, szóval ott kezdtem el. Azonnal beleszerettem, nem volt nehéz megtanulni, salakon tanultam, majd egy év után játszottam először fűvön, na az azért merőben más volt eleinte, de hamar át lehet szokni.
Ahogy elkezdessz majd teniszezni, úgy fog rádrakódni kellő izomzat, ami kell hozzá, de arra rásegíthetsz te is, az erő szintén fog jönni. Érdekességként elmondom, hogy ahol én tanultam és játszottam, ott volt egy afro srác is, haverok voltunk. Ő 17 évesen elérte azt a fizikumot, amit én csak 20-21 évesen, szóval ez egyén függő, lehet te 18 évesen ott tartasz, ahol más csak 21 évesen.
Heti 2 alkalom szerintem kell, és minimum 1-2 óra, aztán pár hét után emelni heti 3-4 alkalomra.
Ruházat, az ami neked kényelmes lesz. Nekem a Nike vált be.
Étrend annyira "nem fontos", persze azért ne a gyorséttermekben meg a cukrászdában szerezd be a napi adagot. Húsfélék, hal, zöldség, gyümölcs, ha lehet mellőzd a sok zsírt, olajat. Ha cigizel, azt hanyagold, mert gond lesz a futással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!